Kılıçdaroğlu bir kez de Kars'tan söyledi: Kayyum uygulamasına son

Kılıçdaroğlu bir kez de Kars'tan söyledi: Kayyum uygulamasına son
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'demokrasinin önündeki en büyük engel' diye tanımladığı kayyum atamalarına son verileceğini söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la birlikte bugün Kars’taki Millet Buluşması’na katıldı.

Kılıçdaroğlu, Kars’ta yurttaşlara seslenirken şunları söyledi:

* Bakınız, son 5 yıla göre geliriniz düştü mü? Son 5 yıla göre hayat pahalılığı arttı mı? Pazara çıkamıyorsunuz, sorunlarınız var. Eğer 5, 10, 15 yıldır bizim sorunlarımıza çözemedilerse, bizi neredeyse birbirimize düşman eder hale getirdilerse o zaman yapacağımız bir şey var; Değiştirmek. Değiştirmek kadar güzel bir şey yoktur. İktidarı değiştireceğiz. Daha ahlaklı, temiz ve güzel bir iktidarı getirmek, hepimizin ortak görevidir.

'Özel ekonomi bölgesi'

* Bir sözüm var; Erzurum da dahil olmak üzere Kars, Iğdır, Ardahan, bu bölgeyi özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Bu bölgede, göreceksiniz. Kalkınma nasıl olurmuş, göreceksiniz. Üretim nasıl olurmuş, göreceksiniz. Fabrikalar nasıl üretirmiş, göreceksiniz. Orta Doğu ve Kafkasya’nın ihtiyaçları, tarım ürününe dayalı ihtiyaçları 25 milyar dolar. Bu alandaki pazar 25 milyar dolar. 25 milyar dolarlık bir zenginlikten bu bölge nasıl pay alır, göreceksiniz.

'Hiçbir fabrika satılmayacak'

* Özelleştirmeler yapıldı, bazı fabrikalar kapandı. Şeker fabrikası satılsın mı, satılmasın mı? Düşünüyorlar. Onu da ifade edeyim. Hiçbir fabrika satılmayacak. Bunu bilmenizi isterim. Kars’ı özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Allah’ın izniyle Kars’ı kalkındıracağız. Ardahan’ı kalkındıracağız. Bu bölgede huzuru getireceğiz. Herkesin kazandığı, ürettiği, çalıştığı bir bölge haline getireceğiz burayı. Önemli bir merkez haline getireceğiz burayı.

'Kayyuma son'

* Ayrıca bu ülkeye, Kars da dahil, bu ülkenin her toprağına demokrasiyi getireceğiz. Düşünceyi ifade özgürlüğünü getireceğiz. Huzuru getireceğiz. Barışı getireceğiz. En önemlisi, demokrasinin önündeki en büyük engel, kayyum uygulamasına da son vereceğiz.

* 14’ünde sandığa gideceksiniz. Oyunuzu kullanacaksınız. Demokrasiyi getireceksiniz. Bay Kemal’i Cumhurbaşkanı seçeceksiniz. Kurban Bayramı’nda gideceksiniz bankaya, Kurban Bayramı’nda bankada 15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz. Ananızın ak sütü kadar helal parayı çekeceksiniz ve onu bayramda harcayacaksınız.

'100 bin öğretmen ataması'

* Atama bekleyen öğretmen kardeşlerim; atama bekliyorsunuz, okudunuz üniversiteyi, bekliyorsunuz, yapmıyorlar. Atamaları yeteri kadar yapmıyorlar. Onlara da Bay Kemal sözüm var. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Bütün köy okullarını açacağım. Köylerde öğretmen olacak, veteriner olacak. Köylerde ziraat teknisyeni, ziraat mühendisi olacak. Köylerde, doğal olarak imam olacak.

'Bu saatten sonra hiçbir şey yapamazlar'

* Diyorum ya bu beşli çetelerin beden çekeceği çok şey var. Tamamını alacağım, size vereceğim. Endişe etmeyin. Kamu platformu mühendisleri var, onlar da selam göndermişler. ‘Ne olursunuz Kılıçdaroğlu söylesin. Doktorun, hakimin, savcının maaşı arttı. Eskiden hepimiz eşit miktarda aylık alırdık. Şimdi bizimki yerlerde sürünüyor. Sen söylersen olur, onlar hemen yapmaya çalışırlar.’ Onlar bu saatten sonra hiçbir şey yapamazlar. Bay Kemal gelince hepsini halledeceğim. Hiç endişe etmeyin. (ANKA)

Gündem