Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu’nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz

Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu’nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz
Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayarak 1.7 milyon nüfusa hizmet edecek olan Dudullu – Bostancı metrosu açılışı yapıldı.

Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayarak 1.7 milyon nüfusa hizmet edecek olan Dudullu – Bostancı metrosu açılışı yapıldı.

Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve birçok parti temsilcisi katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'kayyım' iddialarına ilişkin "Yaratmak istedikleri tam bir demokrasi krizidir. Bunu yapmak istersin belki bir ahlakın o sürecin bir parçası olabilirisin ama buradan söylüyorum. Milletimiz bunu sana yaptırmaz" dedi. Projelerden söz eden İmamoğlu, "Ağustos 2022'de başlattığımız 150 günde 150 projenin final açılışındayız. Gerçi biraz hızlı gitmişiz; 150'nci değil 190'ıncı projenin açılışını beraber yapıyoruz. Hepinizin huzurunda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Akşener: Biraz sinirlerini bozayım mı birilerinin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise konuşmasında şunları söyledi: "Şimdi biraz sinirlerini bozayım mı birilerinin? İşte bu açılışları yaptığı için belediye başkanımıza tuzak kuruluyor. Biz bunu helal oylarımızla değiştireceğiz, o yüzden korkuyorlar. Korkutmaya da devam edeceğiz, eğlenin azıcık. İstanbul gibi bir şehri nasıl alırlar dendi, bir şey olmamışsa bir şey oldu dediler. Canan Başkanıma ve Buğra Başkanıma çok teşekkür ediyorum.

Ekrem başkan üzerinden hepimizin iradesi test ediliyor. Sonrasında bir yolculuk başlayacak. Bir İstanbullu olarak diyorum ki eğer biz İmamoğlu’nu verirsek, bu belediye başkanlarımızın çalışmalarının önüne geçmek için her türlü haksızlığın önüne geçmezsek yuh olsun bize."

Kılıçdaroğlu: Adalet için mücadele etmek zorundayız


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye "hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla çıktı. Kılıçdaroğlu'nun ilk sözleri "Bu ülkenin ilk ihtiyacı adalet. Adalet için mücadele etmek zorundayız, aksi halde insanlığımızı kaybederiz." oldu.

Kılıçdaroğlu' da şunları söyledi: "Eğer kainat adalet üzerine inşa edilmişse ve herkes adalet ne zaman gelecek diye bekliyorsa; adaleti sağlamak zorundayız. Aksi halde insanlığımızı kaybederiz. Adalet gibi önemli bir kavramın hakkını vermek zorundayız. Eğer bir kişi kendi beldesine hizmet ediyorsa o kişinin hakkını alacak güç o kişiyi başa getirendir, yani İstanbulludur. Görüşümüz, kimliğimiz ne olursa olsun birlikte mücadele etmek zorundayız. Ekrem İmamoğlu’nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz. Söyledim, bu yola girerlerse cehennemin kapılarını açmış olurlar. Bu kadar mert ve erkekçe söylüyorum.

Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Geldikleri gibi gidecekler. Ama sadece gitmeyecekler, siyasetten emekli edeceğiz onları. Yetkiyi veren de İstanbulludur, yetkiyi alacak da İstanbulludur. Ekrem başkan İstanbul’u dünyanın incisi haline getirecek. Bunu hep beraber yapacağız. Adalet için, hak için, hukuk için mücadele edeceğiz."

Davutoğlu: Milletin kaderinde Altılı Masa olacak

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Dudullu-Bostancı Metrosu açılış töreninde; “Senaryolar ürettiler. Altılı masa çökecek, bugün çökecek, yarın çökecek. İşte dün gösterdik ki sizin senaryolarda ne yazarsa yazsın, milletin kaderinde Altılı Masa olacak ve olmaya devam edecek” dedi. (ANKA)

Gündem