Kılıçdaroğlu, Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti: Ömrümün sonuna kadar Emine Hanım için adalet arayacağım

Kılıçdaroğlu, Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti: Ömrümün sonuna kadar Emine Hanım için adalet arayacağım
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “Katilleri ‘senden-benden’ diye mi ayırıyorsun? Gözleri önünde ailesi katledilen Emine Hanım’ın feryadını neden duymuyorsun?" diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte yıllardır adalet bekleyen Emine Şenyaşar’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında ziyaretten bir kare paylaşarak, Emine Şenyaşar'ın adalet mücadelesinin yanında olacağını belirtti.

chp150923-04.jpg

Kılıçdaroğlu, şu paylaşımı yaptı:

“Bu sabah, eşim Selvi Hanım ile birlikte, Ankara’da tedavi gören Emine Şenyaşar’ı hastanede ziyaret ettik. Emine Hanım hala acılar içinde, hala adalet arıyor, hala katillerin yakalanmasını, yitirdiği ailesinin hesabının sorulmasını bekliyor. Oğlu tek kişilik hücrede tutulmaya devam ediyor. Erdoğan, katilleri ‘senden-benden’ diye mi ayırıyorsun? Gözleri önünde ailesi katledilen Emine Hanım’ın feryadını neden duymuyorsun? Bu sessizlik nedir Allah aşkına? Ne pahasına olursa olsun, tek başıma bile kalsam, ömrümün sonuna kadar Emine Hanım ve ailesi için adalet arayacağım.”

Ne olmuştu?

2018 genel seçimleri sürecinde AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın Suruç'taki esnaf ziyareti sırasında Şenyaşar ailesinin dükkanında kavga çıkmış, Yıldız'ın korumaları aileye silahlarla saldırmıştı. Hastanede de devam eden saldırılarda Emine Şenyaşar'ın eşi Esved Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar hayatını kaybetmişti. Emine Şenyaşar’ın bir oğlu da cezaevinde bulunuyor. Emine Şenyaşar, yıllardır Urfa Adliyesi önünde sürdürdüğü adalet nöbetini geçtiğimiz aylarda Ankara'ya taşımıştı. (Kısa Dalga)

Gündem