Kılıçdaroğlu, 'İstifa etmelisiniz' diyen başkana, 'Parti boşlukta kalır' yanıtını verdi

Kılıçdaroğlu, 'İstifa etmelisiniz' diyen başkana, 'Parti boşlukta kalır' yanıtını verdi
CHP’de belediye başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu, “İstifa etmelisiniz” çıkışına “Parti boşlukta kalır” yanıtını verdi. İmamoğlu ile gerginlik yaşayan Bülent Kerimoğlu, İBB’ye aday olduğunu açıkladı. İmamoğlu, “Sen Bakırköy’de sokağa bile çıkamıyorsun” yanıtı verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu cumartesi günü partisinin belediye başkanları ile bir araya gelmişti. Toplantıya ilişkin kulis haberlere göre buluşmada söz alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

İnternete sızan, "değişim" talep eden isimlerin bir araya geldiği "zoom" toplantısı da buluşmanın gündemindeydi.


İmamoğlu zoom toplantısının kamuoyuna "gizli", "ihanet" gibi ifadelerle aktarılmasının yanlış olduğunu söyledi. İmamoğlu ayrıca Kılıçdaroğlu'nun, "Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar var" sözlerine atıfta bulunarak, "Bu açıklamayı doğru bulmuyorum” dedi.

Toplantıda ağırlıklı olarak yerel seçim hazırlıkları ile belediyelerin çalışmaları ele alındı. Kılıçdaroğlu ittifak konusunda da “Biz hazırlıklarımızı tek başına seçime girecek gibi yapalım. İttifak olursa o zaman konuşulur" mesajı verdi.

Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre İmamoğlu ile Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu arasında da tartışma yaşandığı bilgisi kulislere yansıdı.

Kerimoğlu’nun İmamoğlu’na hakaret ettiği, İmamoğlu’nun ise “Bana beş kez hakaret ettiniz” dediği iddia edildi. Kürsüye çıkan Kerimoğlu’nun, İmamoğlu’na yüklenerek “Siz Zoom toplantılarıyla genel başkanın arkasından çalışacağınıza partiye çalışın. Ben de önseçim varsa İBB Başkanlığı’na aday adayım. Partiyi öğren de gel” dediği kaydedildi.

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’un da, Kılıçdaroğlu’nu “istifaya davet ettiği” belirtildi. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, “Bu koltukta zorla oturmuyorum. Ben istifa etmesini de bilirim ama zamanı gelince” yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem