Kılıçdaroğlu istifaları durdurdu iddiası

Kılıçdaroğlu istifaları durdurdu iddiası
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'den istifa etmek isteyenleri “Partiye sahip çıkma zamanı, önemli olan partidir, isimler gelip, geçicidir, yerel seçimlerde çalışacağız” durdurduğu ortaya çıktı.

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi genel merkezlerine yakın açtığı çalışma ofisi kulisleri hareketlendirdi.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre CHP’li bir kurmay, Kılıçdaroğlu’nun kendisini ziyaret edenlere, “Partiye sahip çıkma zamanı, önemli olan partidir, isimler gelip, geçicidir, yerel seçimlerde çalışacağız” mesajını verdiğini söyledi.

Milliyet’e konuşan bir kaynak da, “İstifa etmek isteyen kitleler vardı. Kemal Bey özellikle gençleri tek tek aradı. ‘Sakın istifa etmeyin’ dedi. Partide kalmalarını sağladı” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun çalışma ofisi kulisleri hareketlendirirken, Milliyet’e konuşan CHP’li yönetici şu yorumu yaptı:

“MYK’da bir değerlendirmemiz olmadı. Genel Başkan (Kılıçdaroğlu) siyasi birikimi olan birisi, bu birikimlerini tabi ki Türkiye siyasetine, sosyal demokrasisine aktarmak durumu, illa ki kişisel bir hedef olarak yorumlamıyoruz. Biz de şöyle diyoruz; Genel Başkan Türkiye siyasetinde üst akıl, biz her zaman aklına danışırız diyoruz. Türkiye siyasetine katkı sunmak, fikir sunmak elbette birikimleri gereği yapması gereken işler. Bunu siyasi rekabet olarak algılamıyoruz. Sayın Genel Başkan’ın parti kültürünü çok iyi bildiğini düşünüyoruz.” (Kısa Dalga)

Gündem