Kılıçdaroğlu'ndan seçim yorumu: Ekilen tohumlar fidan oldu

Kılıçdaroğlu'ndan seçim yorumu: Ekilen tohumlar fidan oldu
Sandık sonuçlarına göre, CHP oylarını artırmış görünüyor. CHP'nin Önceki Dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "CHP'linin umutla beklediği bir gelişmeydi. Oylarımızın artmasından son derece mutluyum" dedi.

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oyunu kullanmak üzere Arjantin İlkokulu'ndaki "4246" numaralı sandığın bulunduğu sınıfın önünde sıraya giren Kılıçdaroğlu ve eşi, sandık görevlileriyle selamlaştıktan sonra kabine geçerek oyunu kullandı.

Seçim sonuçlarının bir çok bölgede CHP lehine olmasıyla açıklama yapan Kılıçdaroğlu sonuçlardan menuniyetini açıkladı.

"Ekilen tohumlar fide oldu"

Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasından sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Cumhuriyet'in ruhuna ve devrimlerine sahip çıkan bütün vatan evlatlarına selam olsun. Umudu ülkenin dört bir tarafına serpen Cumhuriyet Halk Partisi var olsun. Ülkemizi aydınlıklara götürme yolunda son bir adım kaldı. Ekilen tohumlar fide oldu, fideler çınar olacak… Ağaçlar dikip ormanlara kavuşacağız, rüzgarda dans eden yapraklar gibi, yağmura değecegiz, bir olup mücadelemizi sürdüreceğiz, hep beraber ülkemizi aydınlığa kavuşturacağız.

"Son derece memnunum"

CHP'nin Önceki Dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sözcü TV'ye açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu " Büyükşehirlerde sayımız arttı. Diğer illerde belediye sayısının artması beni son derece çok mutlu etti. Her CHP'linin umutla beklediği bir gelişmeydi. Oylarımızın artmasından son derece mutluyum" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem