Kılıçdaroğlu - Ümit Özdağ protokolü imzalanırken odada kimler vardı? Üküş, Karamahmutoğlu, Çelik..

Kılıçdaroğlu - Ümit Özdağ protokolü imzalanırken odada kimler vardı? Üküş, Karamahmutoğlu, Çelik..
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan “gizli protokol”e ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı. Buna göre Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasındaki protokole imza atılan odada iki genel başkanın dışında Ülkü Ocakları eski Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, Prof. Dr. Sezgin Çelik, gazeteci İmambakır Üküş vardı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçilmesi durumunda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun partisine 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı'nın vereceğini iddia etmişti. CHP Sözcüsü Öztrak'ın yalanladığı iddiayı, Kemal Kılıçdaroğlu doğrulamıştı. Kılıçdaroğlu “O protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen bir protokoldür. Benim bu konuda konuşmam en azından ahlaki olarak doğru değil. Protokol evet var, ikimizin arasında imzalandı. Bu protokol kamuoyuna açık bir protokol değil. Dolayısıyla ikimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür. Nokta." demişti. Kılıçdaroğlu'na Millet İttifakı'nda yer alan İYİ Parti ile DEVA ve Gelecek Partisi’nden tepki gelmişti.

Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasındaki gizli protokole dair yeni bilgiler siyasetçi ve gazetecilerin sosyal medya paylaşımları ile ortaya çıktı.

İlk olarak Ümit Özdağ, X (eskiden Twitter) hesabından İstanbul Gerçeği sitesi yayın yönetmeni İmambakır Üküş’ün bir yazısını paylaşarak “ İmambakır Üküş CHP Genel Başkan Danışmanı olarak Zafer Partisi-CHP protokolünün oluşmasının hemen her aşamasında vardı. İmzalar atılırken odadaki 4 kişiden birisiydi. Makalesi çok önemli” diye yazdı.

Üküş, Özdağ’ın paylaştığı yazıda “Ümit Özdağ ve Kılıçdaroğlu 'mutabakat’ına saldırının esas nedeni bu 'olası' ittifaktır. AKP de biliyor ve görüyor ki CHP seçimlerde Türk milliyetçileri ile ittifak yaparsa AKP'nin sonu gelir” görüşünü savunuyordu.

Diken Ankara temsilcisi Altan Sancar da Özdağ’ın bu paylaşımını alıntılayarak şunları yazdı:

“Zafer Partisi lideri Özdağ, gazeteci İmambakır Üküş için “Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak odadaydı” diyor. Oysa Bakır’ın CHP’de resmi bir görevi yoktu. En yakınındaki isimlerden danışmanı Ömer Topsakal bile bu mutabakatı yalanladı ki belki de haberi yoktu. Partinin sözcüsü yalanladı, Kılıçdaroğlu ‘bilmiyordu’ dedi. Resmi görevi olanlar habersiz iken, resmi görevi olmayan gazeteci o mutabakat imzalanırken ‘danışman’ olarak odadaymış. Üküş’e partide o dönem seçim süreci konusunda en yetkili isimlerden birinin bugün bile dinmeyen tepkisi var. Tuhaf ilişkiler yumağı haline doğru gidiliyor. Odada Özdağ, Üküş, Kılıçdaroğlu dışında dördüncü bir kişi daha varmış.”

Gazeteci Berna Can ise Zafer Partisi ve CHP arasında söz konusu olan 2 protokol olduğunu belirterek “İlki ‘cumhuriyetin kurucu partisine anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilemez maddesine imza attırılan’ ve kayyum maddesi ile HDP seçmenini sandıktan uzaklaştıran 7 maddelik protokol.

Ahlatlıbel'de imzalanan bu protokole eşlik edenler İmambakır Üküş, Azmi Karamahmutoğlu ve Sezgin Çelik'tir. İfade edilenin aksine tüm süreçlerden haberdardırlar. ‘Ülkücü camia’ ile köprü kurallarda bizzat bu isimler” diye yazdı.

Protokolle ilgili adı geçenlerden Prof.Dr. Sezgin Çelik de sosyal medya hesabından Üküş’ün “CHP ve Kılıçdaroğlu Türkiye'yi normalleştirmek için mücadeleye devam etmelidir. CHP ve Kılıçdaroğlu Türkiye'ye demokratikleştirmek için mücadeleye devam etmelidir. Türk milliyetçileriyle birlikte yol yürümeye devam etmelidir” sözlerini paylaştı. (Kısa Dalga)

Gündem