Kılıçdaroğlu yayınıyla hatırlanan Buket Aydın'ın Altılı Masa sözleri gündem oldu!

Kılıçdaroğlu yayınıyla hatırlanan Buket Aydın'ın Altılı Masa sözleri gündem oldu!
Haberet.com'un genel yayın yönetmeni Buket Aydın'ın Altılı Masa'nın cumhurbaşkanlığı yardımcılığı sistemini eleştirdiği videosu Twitter'da gündem oldu.

Meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimi 14 Mayıs'ta düzenlenecek. Millet İttifakı'nın ortak adayı ise Kemal Kılıçdaroğlu.

İttifaktaki diğer partilerin liderleri ile İstanbul ve Ankara'nın belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olacak.

Aydın, sitesinin 18 Mart'taki yayınında, liderlerin kritik kararlarda ters düşebileceğini ifade etti.

'CHP'nin Ayasofya'yı tekrar müzeye döndürmek istediğini bildiğini' belirten Aydın şunları kaydetti: "Altılı Masa'daki diğer liderler, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener siz buna ne diyeceksiniz? Bu görüşte olduğunuzu düşünmüyorum. Meral Akşener, 'Tekrar İstanbul Sözleşmesi'ne döneceğiz' dedi. Diğerleri ne diyecek? Tüm liderleri konuk ettim daha önce. HDP'ye cumhurbaşkanı yardımcılığı verilirse Meral Akşener nasıl bir tavır sergileyecek çok merak ediyorum.

Mesela İstanbul Sözleşmesi, Meral Akşener tekrardan geri getirileceğini söyledi. Temel Karamollaoğlu ne cevap verecek buna? Hepsine LGBTİ+ sorusunu sormuştum. Kemal Kılıçdaroğlu LGBTİ+'ların Türk aile toplumunu tehdit eden bir durum olmadığını düşünüyor. Karamollaoğlu, Davutoğlu ve Akşener'in böyle baktığını düşünmüyorum. Veya gelelim HDP'ye... Bir bakanlık verilirse, günün sonunda bir anlaşma çıkarsa, sayın Akşener nasıl bir tavır sergileyeceksiniz?

'Bu tür konuları hiç konuşmuyorlar'

Her şey seçilene kadar değil. Bizim halkımız çok enteresan. Anti Erdoğancılık var, o olmasın da ne olursa olsun. Sen nasıl bir şeyle karşı karşıya geleceğini düşünüyor musun? Devlet yönetimi bu, pikniğe gitmiyorlar. Bu tür konuları hiç konuşmuyorlar. Bir kez konuştular, konuşunca kavga ettiler, İYİ Parti masadan kalktı. Sorun çıkınca ekle Mansur Yavaş'ı, Ekrem İmamoğlu'nu. Nasıl bir yönetim şekli olacak?

Ali Babacan'ın ekonomi konusundaki tavrı ortada. 'Yine ben yapacağım' diyor. Ya Kılıçdaroğlu'nun kurmayları ters düşerse ne olacak? Suriye sorununu başımıza çıkaran kişi Davutoğlu, deniyor. Şimdi diyelim ki Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu ters düştü, ne yapmayı düşünüyorsunuz? Tehdit içeren unsurlarla ilgili operasyon yapılıyor, HDP durdurmak istiyor. Böyle bir durumda diğer partiler, özellikle İYİ Parti ne diyecek? Eğitim sistemi, mesela imam hatipler konusunda anlaşmaya varacaklar mı?"

Kılıçdaroğlu yayını hatırlatıldı

Buket Aydın'ın sözlerinin Twitter gündemine girmesinin ardından birçok kişi gazeteciye eleştire bulurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla programını anımsattı.

CHP lideri, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce Aydın programına katılarak büyükşehirleri kazanacaklarını söylemişti. Aydın'ın kahkaha atması tepki çekmişti.

Buket Aydın, kahkahasına dair bir soruya şu yanıtı vermişti: "Ben apolitik olmayı tercih ediyorum. Ben gazeteci olarak herhangi bir partili olamam. Buket Aydın, AK Partili olduğu için güldü diyorlar ya, ben AK Partili olsam da muhalefet partisi genel başkanına saygısızlık edemem, nokta." (Kısa Dalga)

Gündem