Kılıçdaroğlu'ndan 'beşli çete'ye: Bay Kemal o paraların tamamını buraya getirecek

Kılıçdaroğlu'ndan 'beşli çete'ye: Bay Kemal o paraların tamamını buraya getirecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'beşli çete' olarak andığı şirketlere seslenerek, "Bay Kemal o paraların tamamını buraya getirecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda bugün düzenlenen üye katılım töreninde iktidara geldiklerinde yapacaklarından bahsetti.

CHP lideri, Türkiye’nin geleceği açısından endişelerinin bulunduğunu, bu endişeleri gidermek için bir araya geldiklerini ifade etti.

"Öyle bir noktadayız ki her evde huzursuzluk var. Bir arada yaşamak varken, kucaklaşmak varken neden kavga edelim?" diyen Kılıçdaroğlu, kimsenin kimliğinin sorgulanmaması gerektiğini kaydetti.

CHP lideri şöyle devam etti: "Herkesin kimliği kendi şerefidir. Hiçbirimiz anne babamızı seçme hakkına sahip değiliz, o zaman kimliği niye siyaset konusu yapıyoruz? Herkesin inancına saygı göstermek zorundayız. Allah ile kul arasındaki ilişkiye benim girme hakkım var mı, bir başkasının inancını sorgulama hakkım var mı?"

Emine Şenyaşar'ı andı

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

* CHP’li olmak kolay değil, CHP’li olmak için adalet isteğinden asla vazgeçmeyeceksiniz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bütün haksızlıklara karşı çıkacağız. Emine Şenyaşar hayatı boyunca belki CHP’ye hiç oy vermemiştir ama onun uğradığı haksızlığa benim isyan etmem lazım, bu yanlıştır demem lazım.

* Siyasetçi ’Ben her şeyi bilirim’ noktasına gelirse o siyasetçiden umudunuzu kesmeniz lazım.

'Farklılıklar ayrışma nedenimiz olmamalı'

* Geçmişten ders çıkarmamız lazım. Aynı hatalardan arınmak lazım. Biz herkese saygı duymak zorundayız. Farklılıklar ayrışma nedenimiz olmamalı. Zenginliği büyütmeliyiz.

* Siyasete girenin ahlaklı olması lazım, kul hakkı yememesi lazım. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı kendi internet siteme koydum, hepsi alınteriyle kazanılmış zaten. Bir kişi siyasete girdikten sonra zenginleşmişse bilin ki malı götürmüştür, o kişiye asla itibar etmeyin. Siyasete girerken sadece yüzüğüm vardı, şimdi gökdelenlerim var, olmaz bunlar! Kadın ve erkek eşittir.

'Paraların tamamı gelecek'

* Devletin bütçesinden sonraki en büyük bütçeyi yönettim. Bir Allah’ın kulu beş kuruş para kazandı dememiştir, diyemez de zaten. Kendi evladının karnını doyuramayan bir devlet olur mu, beşli çetelerden o paraları alacağım. Onlar diyor ki ‘ABD’ye, İngiltere’ye, Almanya’ya götürdük’, Bay Kemal o paraların tamamını buraya getirecek. (Kısa Dalga)

Gündem