Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: "Sen sığınmacılara vatandaşlık verip, onlara oy kullandırmak mı istiyorsun?"

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: "Sen sığınmacılara vatandaşlık verip, onlara oy kullandırmak mı istiyorsun?"
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın “Muhalefet, seçimi kazanırsak ülkedeki mültecileri göndereceğiz diyor. Biz göndermeyeceğiz” sözleri üstüne "Sen sığınmacılara vatandaşlık verip, onlara oy kullandırarak koltuğunu mu korumak istiyorsun?" dedi ve referandumu işaret etti: "Sığınmacılara vatandaşlık vermek istiyorsan gidelim referanduma, halka soralım. Bakalım halk istiyor mu sığınmacılara vatandaşlık verilmesini?”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Mart'taki konuşmasında “Muhalefet, seçimi kazanırsak ülkedeki mültecileri göndereceğiz diyor. Biz göndermeyeceğiz” sözleri üzerine “Sen sığınmacılara vatandaşlık verip, onlara oy kullandırarak koltuğunu mu korumak istiyorsun?” dedi.

Yetkin Report'ta gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, mültecilerin kalıp kalmaması konusunda referandum yapılabileceğini belirtti. 

Konuya ilişkin Murat Yekin'in soruları ve Kılıçdaroğlu'nun cevapları şöyle:

* Cumhurbaşkanı daha önce Suriye’de barış sağlanınca geri dönebileceklerini, hatta Suriye içindeki kampların bu amaca da hizmet ettiğini söylemişti? Söylem değişikliğini neye bağlıyorsunuz?

"Erdoğan ilk defa böyle bir şey söylüyor. Ben bunun altında seçim hesabı olabileceğinden kuşkulanıyorum. Sormak gerekiyor: Sen sığınmacılara vatandaşlık verip, onlara oy kullandırarak koltuğunu mu korumak istiyorsun? Kendi vatandaşlarından değil, Suriyelilerden, Afganlardan medet umarak koltuğunu korumaya çalışan bir anlayış Türkiye’yi yönetemez. Sığınmacılara vatandaşlık vermek istiyorsan gidelim referanduma, halka soralım. Bakalım halk istiyor mu sığınmacılara vatandaşlık verilmesini?”

* Siz de ilk defa söylüyorsunuz böyle bir şeyi, yani vatandaşlık için referandumu.


“Evet, ilk defa söylüyorum. Büyük şehirlerden başlayarak sığınmacı gettoları oluşmaya başladı. Sorumlu bir devlet adamı getto oluşumlarının tehlikelerinin de farkında olur. Ama Erdoğan sadece koltuğunu korumaya çalışıyor, artık Türkiye’yi yönetemiyor, böyle bir noktaya geldi.”

TIKLAYIN - Metropoll: Yüzde 82, Suriyelilerin ülkelerine dönmesini istiyor

Gündem