Kılıçdaroğlu'ndan MEB'e: 'Öğretmenlere önlük göndereceğinize çocuklara bir öğün yemek verin'

Kılıçdaroğlu'ndan MEB'e: 'Öğretmenlere önlük göndereceğinize çocuklara bir öğün yemek verin'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu eğitim sistemi hakkında, "MEB milli olmaktan çıkmış durumda. MEB milli ise bakandan bakana eğitim politikası değişmez. Kendi siyasi ideolojileriniz için bakanlık makamını kullanıyorsanız bu bakanlık milli olmaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul'u ziyaret etti. Ziyaretin ardından ortak bir basın açıklaması gerçekleştiren Kılıçdaroğlu ve Kurul, Türkiye'deki eğitim sistemini değerlendirdi.

Açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu "MEB milli olmaktan çıkmış durumda" diyen Kılıçdaroğlu, "MEB milli ise bakandan bakana eğitim politikası değişmez. Kendi siyasi ideolojileriniz için bakanlık makamını kullanıyorsanız bu bakanlık milli olmaz" ifadelerini kullandı.

'MEB milli ise bakandan bakana eğitim politikası değişmez'

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Aslında bir sorunu en iyi o sorunu yaşayan anlatır. Buraya gelmemizin temel sebebi o. Bu sorunları yaşayanların, bu sorunları geniş kitlelere duyurması lazım. Birincisi Milli Eğitim Bakanlığı. MEB milli olmaktan çıkmış durumda. MEB milli ise bakandan bakana eğitim politikası değişmez. Kendi siyasi ideolojileriniz için bakanlık makamını kullanıyorsanız bu bakanlık milli olmaz."

'Tasarrufu öğrencinin yemeğinden mi yapacaksınız?'

"Öğretmenlere yapılan baskı… Siz öğretmenlere önlük göndereceğinize çocuklara bir öğün yemek verin. Çocuk okula aç geliyorsa öğretmenle çocuk arasında ilişkin kurulama. Bunlar geldiler öce sütü sonra yemeği kestiler. Tasarrufu öğrencinin yemeğinden mi yapacaksınız?"

'57 bin 340 dersliğe ihtiyaç var'

"57 bin 340 dersliğe ihtiyaç var. Bunu biz değil kendileri söylüyorlar. 21 yıldır bunu yapamadıysanız siz iktidar olamadınız demektir. Siyaset kurumu var olan sorunları çözmek yerine derinleştirmek gibi bir misyon oluşturmuş durumda." (Kısa Dalga)

Gündem