Kılıçdaroğlu'ndan 'SİHA' tepkisi: Dışişleri yaşananları geçiştirmeye çalışıyor

Kılıçdaroğlu'ndan 'SİHA' tepkisi: Dışişleri yaşananları geçiştirmeye çalışıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD tarafından Suriye'de Türkiye'ye ait SİHA'nın düşürülmesi ve sonrasında resmî makamlardan yapılan açıklamalar nedeniyle iktidara tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD tarafından Suriye'de Türkiye'ye ait bir SİHA'nın düşürülmesi ve sonrasında yaşananlar hakkında açıklama yaptı.

İktidarın olayı geçiştirmeye çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız?" diye seslendi.

Yine başka ülkeden duyuyoruz

ekran-resmi-2023-10-06-14-49-02.png

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Dış politikamızı “ABD ne der, Rusya ne der, İtalya ne der” diye mi şekillendireceğiz?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Helikopterimiz düşürülür, başka ülkeden duyarız.
Gemimiz basılır, başka ülkeden duyarız.
Şimdi de SİHA’mız düşürülüyor, yine başka ülkeden duyuyoruz.
ABD “meşru müdafaa” diyor, Dışişleri Bakanlığımız ise “farklı teknik değerlendirmeler” diyerek yaşananları geçiştirmeye çalışıyor.

Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız? Dış politikamızı “ABD ne der, Rusya ne der, İtalya ne der” diye mi şekillendireceğiz?" (Kısa Dalga)

Gündem