Kılıçdaroğlu'nden Metin Göktepe anması: Gerçekler aydınlansın diye...

Kılıçdaroğlu'nden Metin Göktepe anması: Gerçekler aydınlansın diye...
CHP'nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, polisler tarafından dövülerek öldürülen Evrensel muhabiri Metin Göktepe’yi andı. Kılıçdaroğlu, “Gerçekler aydınlansın diye halkın sesi olarak mesleğini onuruyla icra ederken, gözaltında katledilen gazeteci Metin Göktepe’yi katledilişinin 28. yılında hüzün ve rahmetle anıyorum” dedi.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, polisler tarafından dövülerek öldürülen Evrensel muhabiri Metin Göktepe’yi andı. Kılıçdaroğlu, “Gerçekler aydınlansın diye halkın sesi olarak mesleğini onuruyla icra ederken, gözaltında katledilen gazeteci Metin Göktepe’yi katledilişinin 28. yılında hüzün ve rahmetle anıyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, X hesabından bu akşam şu mesajı paylaştı:

“Gerçekler aydınlansın diye halkın sesi olarak mesleğini onuruyla icra ederken, gözaltında katledilen gazeteci Metin Göktepe’yi katledilişinin 28. yılında hüzün ve rahmetle anıyorum.”


Metin Göktepe kimdir?

Metin Göktepe, "Mutlaka ben izlemeliyim arkadaşlar" diyerek gittiği haberde, gözaltına alındı ve polislerce dövülerek öldürüldü. Gün 8 Ocak 1996'ydı. Ümraniye Cezaevi'nde öldürülen tutukluların cenazesini izlemek üzere Alibeyköy'e gitmişti. Ancak, "Sarı Basın Kartı" olmadığı gerekçesiyle ilçeye sokulmadı. Haberi izlemekte "ısrarcı" davranınca da, gözaltına alındı ve yüzlerce insanla birlikte Eyüp Kapalı Spor Salonu'na götürüldü. Burada polislerin şiddetli cop darbeleriyle dövülerek öldürüldü. (Kısa Dalga)

Gündem