Kılıçdaroğlu'nu adaylıkta kalmaya ikna eden kişi, 'muhtar' değil avukat çıktı

Kılıçdaroğlu'nu adaylıkta kalmaya ikna eden kişi, 'muhtar' değil avukat çıktı
CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay gecesi, deprem bölgesinden bir muhtarın isteğiyle adaylıkta kaldığını ifade etmişti. Söz konusu kişinin, muhtar değil hukukçu Atakan Kaya olduğu öğrenildi.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kurultayı'nda ikinci tura kalan seçimin ardından adaylıktan neden çekilmediğini Sözcü'den Saygı Öztürk'e anlatmıştı.

Kılıçdaroğlu verdiği röportajda, seçim esnasında kendisinin yanına bir muhtarın ağlayarak geldiğini şu sözlerle aktarmıştı:

"Adaylıktan çekilirsen ben de çocuklarım da hakkımızı helal etmiyoruz’ dedi. Öyle deyince de tabi akan sular duruyor yani. Bir insanın hakkını helal etmemesi gibi bir tabloyla karşılaşmak istemem. O kişinin sonra muhtar olduğunu öğrendim. O muhtarın isteği üzerine böyle bir gelişme oldu."

Yaşananlar sonrası Odatv'nin ulaştığı kişinin, muhtar değil bir hukukçu olduğu ortaya çıktı. Avukat Atakan Kaya, o gece yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

"Enerji ve motivasyona ihtiyaçları vardı. MYK üyelerinin bazıları çekilmesine yönelik tutumlarda bulundu. Bu nedenle cüretkar bir çıkışta bulundum. Bunun nedeni de çok basit ben CHP'liyim. Videoların öncesinde sayın Kılıçdaroğlu'na oranın Atatürk'ün koltuğu olduğunu söyledim, kazanamayacağını bilsek de seçime girmemiz gerektiğini söyledim. Ben seçim döneminde konteynerde çalıştım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun hançerlendiği izlenimini ilk kez o gün aldım. Ve o nedenle 'Çekilirsen benim çocuğum 5 yaşında sana hakkımızı helal etmeyiz' dedim. Maksadım Genel Başkanın seçime devam etmesiydi. Devamında biz dışarı çıktık Genel Başkan 'Senin için oy kullanacağım' dedi, eşlik ettik." (Kısa Dalga)

Gündem