Kılıçdaroğlu'nu Alevi kimliği üzerinden eleştiren Bahar Feyzan'a CHP'li vekillerden tepki

Kılıçdaroğlu'nu Alevi kimliği üzerinden eleştiren Bahar Feyzan'a CHP'li vekillerden tepki
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, partide Alevi üyeleri göreve aldığını öne sürerek "Türkiye siyaset tarihinin en karanlık ve en utanmaz eski genel başkanı olarak tarihe geçme utancı da size yetmiyor anlaşılan…" diye hakaret eden gazeteci Bahar Feyzan'a CHP'li vekillerden ve meslektaşlarından tepki yağdı.

Gazeteci Bahar Feyzan, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hedef alan bir paylaşımda bulundu.

Feyzan, Kılıçdaroğlu'nun “Yerel seçimlerde başarısızlık olursa oturup tartışacağız. Aday belirleme süreci daha sağlıklı olabilirdi. Bu süreçte benim fikrim sorulmadı” ifadelerini alıntılayarak X hesabından bir paylaşımda bulundu.

Feyzan, Kılıçdaroğlu'na şunları yazdı:

"Hangi sıfatla? Partiyi mezhep partisi yapamadınız hevesiniz kursağınızda mı kaldı?
Alevi olmayanın görev alamadığı CHP’den, inancına bakmaksızın görev alan CHP zorunuza mı gitti?
Türkiye siyaset tarihinin en karanlık ve en utanmaz eski genel başkanı olarak tarihe geçme utancı da size yetmiyor anlaşılan…
Türkiye’nin ve CHP’nin yakasından düşün."

Gökhan Günaydın: CHP’nin tüm genel başkanları saygındır

Bu ifadelere CHP'li vekiller başta olmak üzere pek çok isimden tepki yağdı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın Feyzan'a "CHP’nin tüm genel başkanları saygındır. Önceki genel başkanımız Sn Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştiri sınırlarını aşıp açık saldırı niteliği taşıyan suçlamalar kabul edilemez. TR’nin kurucu partisi CHP’nin eşitlikçi ve kapsayıcı niteliği geçmişten geleceğe sürekli olacaktır" diye tepki gösterdi.

"Alevi düşmanlığı yapmayın"

Müzisyen ve Eski CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz ise şunları yazdı: "Bahar hanım yazdıklarınıza bakın ve Alevi düşmanlığı yapmayın. Kemal bey asla bu konuda eleştirilemez. Kemal bey hepimizin eleştirilerine rağmen sağcı, milliyetçi, muhafazakar vekiller, belediye başkanları ve danışmanlar ile çalıştı. Kurultaydan beri Alevi düşmanlığı aralıksız körükleniyor. Ne istiyorsunuz;Alevi halkı bu seçimde evde mi otursun? Sandıklara gitmesin mi? Dost musunuz anlayamıyoruz. Yoksa başarısız olursa birileri suçu atmak için alt yapı mı oluşturuluyor. Kimse Alevi halkının Kemalistliğini, ülke sevgisini, laikliğe olan bağlılığını test etmesin. Yüzyıllardır bedel ödeyerek mücadele eden bir halkı Kemal beyin üstünden aynı seçim ve kurultay dönemindeki gibi hedef göstermek en hafif tabiriyle ayıptır. Alevilik sizin tahayyül edemeyeceğiniz kadar büyük ve korkusuzdur."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer Feyzan'ı özür dilemeye çağrıdı: "Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin bir ferdi olarak, 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki böylesine yakışıksız ve mesnetsiz ifadeleri kınıyorum.

Eleştiri sınırlarını aşan bu hakkaniyetsiz ve ayrımcı saldırınız için sizi özür dilemeye davet ediyorum."

"Acizliktir, aymazlıktır, cehaletin son noktasıdır"

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Feyzan'a şu sözlerle cevap verdi:

"Ülkemiz ne çektiyse böyle ayrıştırıcı, bölücü, mezhepçi ve ötekileştirici zihniyetten çekti. Bilim ve teknoloji çağında partimizin 7.Genel Başkanı Sn. @kilicdarogluk
'na mezhepçilik üzerinden saldırmak acizliktir, aymazlıktır, cehaletin son noktasıdır.

Cumhuriyet Halk Partisine üye olmuş, görev almış tüm Alevilere hakaret etmek, gazetecilik değildir!Mevlâna'ya sormuşlar; “O kadar okursun, o kadar yazarsın, ne bilirsin?” Mevlâna'nın cevabı: “Haddimi bilirim”.

Her şeyi bilmene gerek yok, haddini bil yeter!"

"Gazetecilik ahlakına ve meslek ilkelerine uymayan paylaşım"

CHP PM üyesi ve Ankara Milletvekili Semra Dinçer ise Feyzan'ın gazetecilik yapmadığını, nefret ürettiğini belirterek şunları kaydetti: "Kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7. Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yaptığı paylaşım, gazeteciliği (!) sorgulanacak bu kişinin içindeki kin ve nefreti ortaya koymaktadır.

Sadece eleştiri sınırlarını değil haddini de aşan bu kişi, gazetecilik ahlakına ve meslek ilkelerine uymayan paylaşımıyla, toplumu kutuplaştırarak siyasi ikbal elde etmeye çalışanların değirmenine su taşımaktadır.

Bu nefret dilini kınıyorum!"

"Alevilere hakaret etmek, gazetecilik değildir"

Eski CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal da şöyle tepki verdi: "İfade özgürlüğü, nefret suçuna kılıf olamaz. Kemal Kılıçdaroğlu nezdinde CHP'ye üye olmuş, görev almış tüm Alevilere hakaret etmek, gazetecilik değildir.

Haddinizi aşmayınız.

7. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adalet ve hukuk mücadelesi vermiş saygın bir devlet adamıdır.

Bu çirkin üslubu da Genel Başkanımız üzerinden sürdürdüğünüz mezhepçilik tartışmasını da kınıyorum."

Feyzan'ın paylaşımına yine bir çok CHP'li siyasetçi tepki gösterirken, Feyzan kendi meslektaşlarından da tepki gördü.

Bahar Feyzan ise CHP'li vekillerin paylaşımlarını alıntılayarak sözlerini savundu. (Kısa Dalga)

Gündem