Kemal Kılıçdaroğlu yargılanıyor: Dosya mütalaaya gönderildi

Kemal Kılıçdaroğlu yargılanıyor: Dosya mütalaaya gönderildi
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 17-25 Aralık operasyonları nedeniyle hakkında Meclis soruşturması açılan eski bakan Erdoğan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan davada dosya mütalaaya gönderildi.

İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi, Kılıçdaroğlu hakkındaki yasama dokunulmazlığı nedeniyle daha önce durma kararı verilen bir dosyaya yeni bilgi ve belgeleri gerekçe göstererek yeni bir esasa kaydetmişti.

Bu kapsamda yeniden başlayan yargılamada mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin alınması için ikamet adresi dikkate alınıp Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat göndermişti.

Kılıçdaroğlu'nun avukatlarının dilekçe sunması üzerine tebligat 51. Asliye Ceza Mahkemesi'ne geri gönderildi. Duruşmaya Kılıçdaroğlu'nun avukatları katıldı. Erdoğan Bayraktar'ın avukatı şikayetten vazgeçme dilekçesi sunduğu görüldü.

"Bu uzun süreç hukuksuzluğun devamını getirmektedir"

Cumhuriyet Gazetesinin haberine göre mahkemede savunma yapan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik mahkemedeki savunmasında söz konusu konuşmanın mecliste yapıldığına dikkat çekerek şunlara değindi:

Öncelikle anayasanın 83. Maddesi gereğince mecliste yapılan konuşmaların soruşturma ve kovuşturma konusu yapılmaması maddesi gereğince düşme kararı verilmesini talep ediyoruz. Bu dava en başından beri açılmaması gereken bir davaydı. Mahkeme tarafından verilen düşme kararı ve devamında düşme kararının kaldırılması nedeniyle hala yargılama yapılmaktadır. Yargılamada yapılan bu uzun süreç hukuksuzluğun da devamını getirmektedir. CMK 223/8 maddesi gereğince düşme kararı verilmesini talep ediyoruz.

"Söz konusu konuşma komisyonun gerçeklerin yayınlanmasını engellemesi nedeniyle yapılan konuşmadır"

Müvekkil tarafından yapılan değerlendirmelerin haklı olduğunu ispat yolunda gideceğiz. İspatlanabilir niteliktedir. Bu hak karşı tarafın rızası olmaksızın kullanılabilir. Delillerin toplanmasını talep ediyoruz. Yolsuzluk gerçeğini açığa çıkaran ses kayıtlarının tamamı doğrudur. Savunmamıza dayanak olan ses kayıtları üzerine bilirkişi incelemesi yapılmak suretiyle gerçek olup olmadığına yönelik tespit istiyoruz. Davanın konusu 17-25 Aralık döneminde yaşananların meclis soruşturma komisyonunun gerçeklerin yayınlanmasını engellemesi nedeniyle yapılan konuşmadır. Müşteki vekilinin şikayetten vazgeçme dilekçesine karşı diyeceğimiz bir şey yoktur."

Mahkeme dosyayı mütalaayı hazırlaması için duruşma savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı 2 Mayıs'a erteledi. (Kısa Dalga)

Gündem