Kılıçdaroğlu'nun danışmanı İbrahim Uslu'dan yol haritasına ilişkin açıklama: 'Alternatif modeller olacak'

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı İbrahim Uslu'dan yol haritasına ilişkin açıklama: 'Alternatif modeller olacak'
13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı İbrahim Uslu Karar TV ekranlarında seçmenin Millet İttifakı'nı destekleme nedenlerini açıkladı. Uslu, "Bugüne kadar açıkladığı projelerden en büyükleri olan parlamenter sisteme geçişleri seçmeni etkiledi. Buna uygun anayasa paketi geliştirildi. Binlerce maddeden oluşan metinler, belgeler paylaşıldı." ifadelerine yer verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olmasının ardından izleyeceği yol haritası da merak ediliyor. Meclis'teki partileri ziyaret edeceği öğrenilen Kılıçdaroğlu, kürsüden parti grubuna seslenmeyecek ancak parlamenter sisteme geçişe kadar partisinin genel başkanı olarak kalacak. Seçim kararı alındıktan sonra ise Kılıçdaroğlu için aday tanıtım toplantısı düzenlenecek Millet İttifakı'ndaki tüm partiler de kampanyada yer alacak. Bununla birlikte Kılıçdaroğlu'nun adaylık süreci başlamış oldu. Siyasal İletişim Uzmanı İbrahim Uslu ise bu konuyu ele aldı.

"Partilerin kendi kimliklerini gizlemelerine gerek yok"

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı İbrahim Uslu Karar TV'de Millet İttifakı'ndan 3 Mart tarihinde ayrılan İYİ Parti'ye değinerek, "İYİ Parti'ye büyük bir baskı oldu. İYİ Partili vekillerin telefonları kilitlendi. Bugünden sonra Millet İttifakı'ndaki liderlerin seçmen gruplarının bağlılığı ve gücü var. Seçmen grupları Altılı Masa'yı toparladı. Altılı Masa'nın önemi ve gerekliliği ortaya çıktı. Partilerin kendi kimliklerini gizlemelerine gerek yok. Vatandaşın Millet İttifakı'nı desteklemesinin nedeni, bugüne kadar açıklamış olduğu projelerdir. " şeklinde konuştu.

"İstedikleri kanunu çıkarabilsinler diye..."

Altılı Masa'nın meclisteki rolünden bahseden İbrahim Uslu, "Millet İttifakı'nın rahat rahat çalışabilsinler ve istedikleri kanunu çıkarabilsinler diye 360 hedefinden önce 300 hedefi olmalı. İlk önce 300+1'e ihtiyaç var. İyi bir kampanya performansıyla oraya ulaşılabilir. Seçim sonunda ittifakların oy oranını bileceğiz ama partilerin oy oranlarını bilmeyeceğiz, ideal olan bu. Seçimden sonra sadece cumhurbaşkanı adaylarının aldığı oy oranlarını bilelim ama milletvekili seçimi ve partilerin yüzde kaç oy aldığını bilmeyelim." ifadelerine yer verdi.

"Alternatif modeller olacak"

Partilerin milletvekilleri çıkarma aşamasından bahseden Siyasal İletişim Uzmanı İbrahim Uslu, "Milletvekili listelerinin hazırlanması önemli bir aşama. Milletvekilliği listelerinde sayılamayacak kadar çok varyasyon var. Dolayısıyla ulusal tek bir taktikte birleşmek söz konusu olamaz, yanlış olur. Yeni yasa bir mühendislik içeriyor. İl bazlı alternatifler olacak. Alternatif modeller olacak." ifadelerini kullandı.

(Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika