Kılıçdaroğlu’nun ‘eski’ danışmanı Ogün Samast’ın tahliye edilmesini savundu

Kılıçdaroğlu’nun ‘eski’ danışmanı Ogün Samast’ın tahliye edilmesini savundu
Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından, eski Zafer Partili Gökşen Anıl Ulukuş, Hrant Dink’i katleden Ogün Samast’ın tahliye edilmesini Yılmaz Güney ve İttihat Terakki'nin liderlerinden Talat Paşa'nın suikastıyla kıyasladı. Ulutaş, "Bu fotoğraftaki kişi Talat Paşa’yı Berlin’de şehit eden Soğomon Tehliryan. Çıktığı mahkemeden bir gün bir ceza almadan salıverildi… Biz cinayeti savunacak değiliz" dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından olan Gökşen Anıl Ulukuş, Agos Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i katleden Ogün Samast’ın tahliye edilmesini savundu.

Talat Paşa’ya suikast düzenleyen Soğomon Tehliryan’ın ve Yılmaz Güney'in fotoğraflarını paylaşan Ulukuş, şunları yazdı:

Bu fotoğraftaki kişi Talat Paşa’yı Berlin’de şehit eden Soğomon Tehliryan. Çıktığı mahkemeden bir gün bir ceza almadan salıverildi… Biz cinayeti savunacak değiliz. Ogün Samast, 17 yaşında işlediği cinayetin cezasını 16 sene cezaevinde kalarak çekti. Ömür boyu çekeceği vicdani yükü de kendisini bağlar. Hukuken, Türk adaletinin verdiği cezayı yatmıştır. Adalet sosyal medyada değildir. ‘Demokratlarımızın’ vicdanı tatmin olmadı diye tekrar mı cezaevine girmesini bekliyorsunuz?”

resim-2023-11-16-182313150.png

"Bakın burada iki insanı öldürmüş iki katil var. Biri cezaevine girip ceza süresini tamamladı, diğeri firar etti. Şu an birine cani diyor, firari olan diğerini kahraman ediyorsunuz. Hukuk sizin ideolojik seçimlerinizle şekillenmez. İnsan öldüren ceza almalı, cezasını çekince topluma dönmeli." (Kısa Dalga)

Gündem