Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı uyuşturucu madde finansörü ve organize suç örgütü üyesi Muhuannad Aloqlah İstanbul'un Esenler ilçesinde yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, Muhuannad Aloqlah'ın, 'Kafes-19' operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

Türkiye'de kısa süreli ikamet izni almış

Açıklamanın ardından Aloqlah ile ilgili yeni detaylara ulaşıldı. Buna göre, Aloqlah'ın 11 Aralık 2019 tarihinde Beyrut Limanı'ndan Cidde Limanı'na gönderilen 6 milyon 480 bin tablet uyuşturucu hapın finansörü olduğunun tespit edilmesi üzerine 4 Ocak 2022 tarihinde hakkında Kırmızı Bülten çıkarıldı. Türkiye'ye ise 7 Aralık 2019 tarihinde giriş yaptığı, daha sonra kısa süreli ikamet izinleri aldığı tespit edilen Aloqlah'ın Kırmızı Bülten kararı sonrası ikamet izninin iptal edildiği, şüphelinin 24 Şubat 2022 tarihinde ise istisnai vatandaşlık talebinde bulunduğu ancak talebinin reddedildiği ortaya çıktı.

Hakkında çıkarılan kırmızı bültenle arama kararı sonrası Türkiye'de de yakalanmamak için kaçak olarak yaşamaya başlayan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Suudi Arabistan'a teslim edilecek

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube müdürlükleri tarafından yürütülen çalışmalarda Aloqlah'ın Esenyurt ilçesinde bir sitede kaldığı tespit edildi. Ekipler, söz konusu siteye bu sabah düzenledikleri operasyonla şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından Sudi Arabistan'a teslim edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü. (ANKA)

Gündem