'Kırmızı bülten'le aranırken yakalanan Rus vatandaşı IŞİD zanlısına 6 yıl 3 ay hapis

'Kırmızı bülten'le aranırken yakalanan Rus vatandaşı IŞİD zanlısına 6 yıl 3 ay hapis
Rusya vatandaşı zanlı, örgüte katıldığı iddiasını reddederken Suriye'ye eşi ve ağabeyi için gittiğini iddia etti.

'IŞİD üyeliği' gerekçesiyle Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından 'kırmızı bülten'le aranırken yakalanan Rusya vatandaşı Ayshat Rzaeva'ya 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde 7 Ekim 2021'de gözaltına alınan Rzaeva tutuklanmış, 'silahlı terör örgütüne üyelik'ten 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Rzaeva, 28 Haziran 2022'da Ankara 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkmış, yurt dışı çıkış yasağı ve haftada bir imza adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

'Örgütü bile bilmiyordum'

Bugün davanın 3'üncü duruşması görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanık Rzaeva ile avukatları katıldı.

Savcının mütalaasını tekrarlamasının ardından sanık Rzaeva, tercüman eşliğinde beyanlarını verdi.

Sanık Rzaeva, suçsuz olduğunu, Suriye'ye eşi ve ağabeyi için gittiğini savunarak şunları söyledi: "PKK kamplarında esir düştüm. Orada öyle bir örgüt olduğunu bile bilmiyordum. Eşimin arkadaşı beni sınırdan geçirdi, bir evde kaldık. Eşim bombalama sonrası öldü. Tüm ülkeler o bölgeye bomba attı, eşimi kimin öldürdüğünü bile bilmiyorum. Korktuğum için konsolosluğa bile gidemedim."

Sanık beyanının ardından duruşmaya 10 dakika ara veren mahkeme heyeti, kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Ayshat Rzaeva'yı 6 yıl 3 ay hapse mahkum etti. (DHA)

Gündem