Kısa Dalga gündeme getirmişti: Yurt yerine çadıra gönderilen öğrenciler Meclis'e taşındı

Kısa Dalga gündeme getirmişti: Yurt yerine çadıra gönderilen öğrenciler Meclis'e taşındı
Kısa Dalga'nın "İskenderun’da öğrenciler KYK yurdu yerine çadırda kalacak" başlıklı haberini CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, TBMM'de yaptığı basın toplantısında gündeme getirdi.

KISA DALGA


Kısa Dalga muhabiri Esra Tokat, "İskenderun’da öğrenciler KYK yurdu yerine çadırda kalacak" başlığı ile yaptığı haberde İskenderun Teknik Üniversitesi'nde(İSTE) eğitim gören depremzede öğrencilerin depremin üzerinden neredeyse 8 ay geçmesine rağmen yurt yerine çadırlara yönlendirildiğini yazmıştı.

Yüz yüze eğitim ertelensin talebi Meclis'te

Haberin kısa sürede gündem olmasının ardından CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, öğrencilerin yaşadığı bu sıkıntıları ve üniversitede yapılan yüz yüze eğitimin ertelenmesi taleplerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında dile getirdi.

'Erkek öğrencilerimiz NATO’nun çadır kentinde'

Kara söz konusu basın toplantısında şunları söyledi:

"Şu anda erkek yurdunda mesela; İskenderun’da erkek öğrencilerimiz NATO’nun çadır kentinde, kendileri buna ‘NATO yerleşkesi’ diyor ama ben buna NATO’nun çadır kenti diyorum. Erkek arkadaşlarımız 270 lira civarında depozito, 570 lira da aylık ücretini ödeyerek çadır kente yerleşecekler. Kız öğrenciler güvenliklerinden endişe ediyorlar."

'Okullar için erteleme kararının doğru olacağından yanayız'

"Hatay’da her iki üniversite ve okullar için erteleme kararının doğru olacağından yanayız. Her şeyi yanlış yaptıkları gibi; depremin ilk gününden bugüne bu süreci doğru yönetemedikleri gibi okul öncesinde de bu süreci maalesef doğru yönetemediler."

Gündem