Kız arkadaşını döverek öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi: Ailesine de dava açılsın

Kız arkadaşını döverek öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi: Ailesine de dava açılsın
Kız arkadaşı Esra Asena Temir'i döverek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Mustafa Bangiz için hazırlanan iddianamede ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Kadının ailesinin avukatı ise, olayın planlı ve tasarlanmış bir cinayet olduğunu savunarak, sanığa yardım eden aile bireylerinin de yargılanması gerektiğini belirtiyor.

Mersin'in Toroslar ilçesinde geçen haziran ayında yaşanan olayda, inşaat şirketi sahibi Mustafa Bangiz'in sevgilisi Esra Asena Temir'i döverek öldürdüğü iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede sanık Bangiz, "Kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

29 Haziran'da meydana gelen olayda, Bangiz ile Temir arasında otomobilde bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma, kısa sürede şiddete dönüşmüş ve Temir başına ve vücuduna aldığı darbeler sonucu hayatını kaybetmişti.

Bangiz, olayın ardından kaçmış, ancak polis tarafından yakalanarak tutuklanmıştı.

esra-asena-temir.jpegİddianamede, Bangiz'in Esra Asena Temir'i hastaneye götürmek yerine yol kenarına bırakıp aile bireylerini aradığı ve onlar tarafından hastaneye götürüldüğü belirtiliyor.

Hakkında "Kadına karşı kasten öldürme" suçundan iddianame hazırlanan Bangiz'in, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması istendi. İddianamede, Temir'in aldığı ağır darbeler nedeniyle beyin kanamasını sonucu yaşamını yitirdiğine yer verildi. Bangiz'in, Temir'i hastaneye götürmek yerine yol kenarına bırakıp aile bireylerini aradığı ve onlar tarafından hastaneye götürüldüğü belirtildi.

Temir ailesinin avukatı Serdan Söylemez, iddianameye katılmadıklarını söyledi. Cinayetin planlı, tasarlanmış bir şekilde gerçekleştirdiğini savunan Söylemez, "Bu basit bir kadın cinayeti değil. Planlı, tasarlanarak işlenmiş bir cinayettir. İddianamede aile bireyleri şüpheli olarak yer almamıştır. Buna katılmıyoruz. Aile bireylerinin de suça ortak olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu sanığın tek başına işleyeceği, sonrasında kaçabileceği bir cinayet değil. Yargılama süresince bunun üzerinde duracağız ve dosyanın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi. (DHA)

Gündem