Kızılay Başkanı Kerem Kınık seçime 2 gün kala istifa ettikten sonra ilk paylaşım... Profilini de değiştirdi

Kızılay Başkanı Kerem Kınık seçime 2 gün kala istifa ettikten sonra ilk paylaşım... Profilini de değiştirdi
Kızılay Başkanı Kerem Kınık seçimlere 2 gün kala istifa etti. Kızılay'ın 6 Şubat depremlerinin ardından AHBAP derneğine çadır sattığı ortaya çıkmıştı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından Kızılay'ın AHBAP derneğine çadır sattığı ortaya çıkmıştı.

Uzun süredir istifa etmesi istenen, eleştirilerin ve tepkilerin odağında olan Kerem Kınık'ın istifası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı "Üzüldüm" açıklamasının ardından geldi.

Kınık sosyal medya hesabından "Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver!" paylaşımını yaptı.

Profiline Kızılay gönüllüsü yazdı.

Kerem Kınık kimdir?

Kerem Kınık, 1970 yılında Malatya'da öğretmen bir anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitim hayatının tamamını İstanbul'da geçirdi.

1993 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde idarecilik yapan Kınık, İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisinde meclis üyeliği ve Sağlık Komisyonu başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu süre zarfında AER Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu'nda İstanbul'u temsil etti.

Ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük görevi de yapan Kınık halen Bezmiâlem Vakıf Üniversitesinde çalışmakta ve Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak Afet Tıbbı dersleri vermektedir.

İngilizce ve orta seviyede Arapça bilmektedir. Dt. Hatice Öztürk Kınık ile evli olan Kınık'ın 3 çocuğu var. (Kısa Dalga)

Gündem