KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın müzakere için iki şartı var: Egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın müzakere için iki şartı var: Egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Cumhuriyeti'yle müzakere masasına dönmeleri için 'egemen eşitlik ve eşit uluslararası statülerinin kabulünü' şart koştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere’nin başkenti Londra’daki temaslarını sürdürüyor.

KKTC’nin Londra Temsilciliği'nde Kıbrıs Türk toplumundan sivil toplum örgütleri temsilcileri ve gençlerle bir araya gelen Tatar destek istedi.

British Yaşam TV'den Ergin Balabeyoğlu’na konuşan Tatar, önceki akşam Londra’da bir üniversitedeki konferansa girişinin engellenmeye çalışılmasının 'Kıbrıs Türk halkının sesini duyurmasını engellemeye yönelik olduğunu' kaydetti.

Tatar, şunları söyledi: “Neticede, şahsıma yapılan bu hakaret, esasında Kıbrıs Türk halkına yapılan bir saygısızlık, hakaret ve saldırı olduğu gerçeği de bütün Türk dünyasında yer almıştır. Dolayısıyla karşı taraf da herhalde bundan bir ders alacaktır.”

İki şart sundu

'Kıbrıs Türklerinin davasını ve haklılığını anlatmaya devam edeceğini' belirten Tatar, Kıbrıs’ta artık bir anlaşma olacaksa, iki ayrı devlet esasına uygun olması gerektiğini vurguladı.

Tatar, kimsenin KKTC’ye dayatmayla bir anlaşma kabul ettiremeyeceğini belirtti.

KKTC cumhurbaşkanı, Kıbrıs Cumhuriyeti'yle resmi müzakere masasına oturmak için çerçevenin belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, 'egemen eşitlik ve eşit uluslararası statülerinin kabulünün müzakerelere dönüş şartı olduğunu' bildirdi. (Kısa Dalga)

Gündem