Kobane Davası: Savcı boş salona mütalaa okuyor

Kobane Davası: Savcı boş salona mütalaa okuyor
Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen Kobane Davası’nda savunmalar bitmeden savcı mütalaasını okumaya başladı. Kararı protesto eden tutuklu siyasetçiler ile avukatları, duruşma salonunu terk etti.

IŞİD’in Kobane’ye saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilen protestolar gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile MYK üyeleri ve Kürt siyasetçilerin yargılandığı Kobane davasına bugün devam ediliyor.

17’si tutuklu 108 kişinin yargılandığı davanın 24’üncü duruşmasının 3’üncü oturumu, Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda başladı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde bulunun siyasetçilerin bir kısmı katılırken, diğer cezaevlerindeki siyasetçiler, SEGBİS ile katıldı.

Duruşmayı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de takip ediyor.

Protestolar altında mütalaa okundu

Duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını okumaya başladı.

Savunmaların bitmediğini belirten tutuklu siyasetçiler ise savcının mütalaa okumasını ayağa kalkıp alkışlayarak protesto etti.

Protestolar sürerken, savcı mütalaasını okumaya devam etti.

Mahkeme başkanının “Dinlemek istemeyen gidebilir” demesi üzerine salonda bulunan tutuklu siyasetçiler, alkış, zılgıt ve “Jin, jiyan azadî”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Direne direne kazanacağız” sloganları ile salonu terk etti.

SEGBİS’ten katılan siyasetçiler de bulundukları odayı yine sloganlarla terk etti.

Karara tepki gösteren HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Avukat Nuray Özdoğan, “Buyurun, seçim beyannamenizi verin” derken, avukat ve katılımcılar da uzun süre mahkeme heyetini alkışlarla protesto ettikten sonra salondan ayrıldı.

Savcı Cemalettin Şimşek, 13 bölümden oluşan mütalaasını boş salona okumaya devam ediyor. (Kısa Dalga)

Gündem