Kobane davasında esasa dair mütalaa bekleniyor

Kobane davasında esasa dair mütalaa bekleniyor
Kobane davasında bu hafta savcının esasa dair mütalaasını sunması bekleniyor.

HDP'nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile MYK üyelerinin de aralarında olduğu 28'i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobane davasının bu hafta 3 gün sürecek duruşmasında, savcının esasa dair mütalaasını sunması bekleniyor.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre iddianamede, 108 kişi için "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma" ile 37 kez "insan öldürme" başta olmak üzere pek çok suçtan ceza isteniyor. İddianamenin ilk 241 sayfasında yaşamını yitiren 37 kişinin isimleri, mağdur ve müşteki olarak aralarında Adalet Bakanlığı, AKP, CHP, Hür Dava Partisi, MHP, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, MİT, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Milli Savunma Bakanlığının da bulunduğu 2 bin 676 isim yer alıyor.

Gizli tanık beyanları

İddianamede, ayrıca 6-8 Ekim’de gerçekleştirilen eylemler ile 20 duruşmadır sadece soyut ve çelişkili beyanlar veren “gizli tanık” beyanları yer alıyor. IŞİD’in Kobane’ye saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde ülke genelinde yapılan eylemler gerekçe gösterilerek açılan davanın 21. duruşması, 7, 8 ve 9 Şubat tarihlerinde Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Yargılanan siyasetçiler henüz esasa dair savunmalarını bitirmezken, savcının bu duruşmada esasa dair mütalaasını sunması bekleniyor.

Gündem