Kobani davasının eski mahkeme başkanı 'Atadedeler' isimli suç örgütü operasyonunda gözaltına alındı

Kobani davasının eski mahkeme başkanı 'Atadedeler' isimli suç örgütü operasyonunda gözaltına alındı
Eski HDP Eş Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da tutuklu yargılandıkları Kobani davasının görevden alınan eski mahkeme başkanı B.Ç., 'Atadedeler' isimli suç örgütü operasyonunda gözaltına alındı.

Kendilerini "Derin devletin ticari istihbarat ayağı" olarak adlandıran 'Atadedeler' suç örgütüne operasyon düzenlendi.  Hedeflerindeki kişilere “Yurtiçinde ve yurtdışında iş bulma, yurtdışına gönderme, yatırım yapacak alanlar, devletle ilgili işleri yürütme” gibi vaatlerde bulunarak nitelikli dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen gruba yönelik soruşturmada çarpıcı bir isim de gözaltına alındı. 

Gazeteci Alican Uludağ'ın haberine göre, eski HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da tutuklu olarak yargılandığı Kobani davasının görevden alınan eski mahkeme başkanı B.Ç. dün Ankara'da gözaltına alındı.

Uludağ'ın aktardığına göre Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan gözaltı ve arama kararı uyarınca, B.Ç.'nin evindeki telefonlara el konuldu. Bir Cumhuriyet savcısının da eşlik ettiği baskında gözaltına alınan B.Ç., geçen yaz Kobani Davası’ndaki görevinden alınmış daha sonra da hakimlikten istifa etmişti. 




Gündem