Kocaeli Başiskele'de CHP'li Acurman'ın adaylığı resmen düşürüldü

Kocaeli Başiskele'de CHP'li Acurman'ın adaylığı resmen düşürüldü
Daha önce 'gereken zamanda ilçe başkanlığı görevinden istifa etmediği' gerekçesi ile seçim kurulu tarafından adaylığı düşürülen CHP Başiskele Belediye Başkan adayı Anıl Acurman’ın adaylığı İl Seçim Kurulu tarafından resmen düşürüldü.

CHP'nin Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman ile ilgili karar verildi.

Başiskele İlçe Seçim Kurulu tarafından 'belediye başkan adayı olmadan önce ilçe başkanlığı görevinden gereken zamanda istifa etmediği' gerekçesiyle adaylığı düşürülen Acurman için İlçe Seçim Kurulu'nun itiraz edilmişti. İlçe seçim kurulu adaylığı geçerli saymayınca Acurman, İl Seçim Kurulu'na itiraz etmişti.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre Kurul, Acurman’ın adaylığı ile ilgili nihai kararı bugün verdi. Kurul Acurman'ın adaylığını resmen düşürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bülent Sarı, yeni bir aday ile ola devam edeceklerini ifade etti.

Karar sonrası Kocaeli Adliyesi önünde açıklama yapan Anıl Acurman, demokrasiye kurşun sıkmak için bekleyen hainler olduğunu ileri sürdü. Başiskelilerin demokratik hakkının hukuk yoluyla def edildiğini söyleyen Acurman, “Hukukun verdiği karara saygılıyız. Ama arkasındaki komplo açık ve net şekilde ortadadır” dedi.

Yeni aday için sahada çalışacak

“Cumhuriyet Halk Partisi, tüm gücü ile Başiskele’yi almak için gerekeni yapacak” diyen Acurman, yeni aday için sahada çalışacağını söyledi. İl Seçim Kurulu’nun kararına da tepki gösteren Acurman, “Bugün bizim birçok hukuki gerekçemiz kendileri tarafından gözetilmedi. Dün gerçekten uzun uzun bu kararı nasıl reddederiz diye düşündüler. Ve bir günün sonunda bu kararı reddettikleri bir ortama taşındık. Bu korkunun eseridir. Bu gün Cumhuriyet Halk Partisi'ne karşı korkunun eseridir. Biz bu korkuyu çok çok daha yukarılara taşıyacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nden daha fazla korksunlar” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem