Kocasinan Belediyesi, bütçesini yüzde 162 artırdı: 1 milyar 180 milyon lira

Kocasinan Belediyesi, bütçesini yüzde 162 artırdı: 1 milyar 180 milyon lira
Kayseri Kocasinan Belediyesi, 450 milyon TL olan 2022 yılı bütçesini, yüzde 162 oranında artırarak 1 milyar 180 milyon TL’ye yükseltti. Belediye Meclisi'nin CHP’li üyesi Orhan Karakoçluoğlu, “Kocasinan Belediyesi, hükümetin vermiş olduğu yüzde 70'lik enflasyon oranını doğru bulmayıp, sanıyorum ENAG'ın enflasyon oranını baz alıyor… Acaba biz farkında değiliz de Kocasinan Büyükşehir Belediyesi mi olduk?” dedi.

Kayseri'nin AKP'li Kocasinan Belediyesi’nin ek bütçe talebi, belediye meclisinin 6 Temmuz’da yapılan son toplantısında görüşülerek kabul edildi. Belediye’nin 450 milyon TL olan 2022 bütçesi, yüzde 162 oranında artırılarak 1 milyar 180 milyon liraya yükseltildi.

Resmi enflasyon verilerinin üzerindeki bu bütçe artışı, tepkilere neden oldu. Kocasinan Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Orhan Karakoçluoğlu, bütçe artışını şöyle değerlendirdi:

“SANIYORUM ENAG'IN ENFLASYON ORANINI BAZ ALIYOR”

“ Bütün belediyelerde olduğu gibi ek bütçe talepleri oldu. Ancak Kocasinan Belediyesi, Türkiye rekoru olabilecek bir ek bütçe talebinde bulundu. Hükümet, TÜİK verilerine göre yüzde 70 enflasyon olduğunu söylüyor.

ENAG verilerine göre enflasyon yüzde 175. Kocasinan Belediyesi, hükümetin vermiş olduğu yüzde 70'lik enflasyon oranını doğru bulmayıp, sanıyorum ENAG'ın enflasyon oranını baz alıyor. Çünkü meclisten yüzde 162’lik artış talep etti. Belediyenin mevcut bütçesi 450 milyon lira. 730 milyon lira, yani yüzde 162'lik artışla 1 milyar 180 milyon liralık bir bütçeye geliyor. Bu, bir büyükşehir bütçesidir.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bütçesi 1 milyar 200 milyon iken, Ordu Büyükşehir Belediyesi bütçesi 1 milyar 150 milyon iken Kocasinan Belediyesi’nin 1 milyar 180 milyon lira bütçesi olması abestir. Madem bu kadar bütçe kaynağımız var, 150 milyon gibi bir borç yükünün altında neden bıraktınız? Bu bütçe karşılığında metro mu yapacaklar?

Adana Büyükşehir Belediyesi yüzde 40 ek bütçe talebinde bulunmuş. Hemen komşu belediyemiz Melikgazi Belediyesi, enflasyondan dolayı ihtiyaç olursa diye yüzde 10 borçlanma yetkisi almışlar. Çorum Belediyesi yüzde 62'lik bir bütçe artırımı yapmıştır. Acaba biz farkında değiliz de Kocasinan Büyükşehir Belediyesi mi olduk? Ya da mevcut belediye başkanı, önümüzdeki dönem Millet İttifakı’nın karşısında Cumhur İttifakı’nın adayı olacak da ona mı antrenman yapıyor?” (ANKA)

Gündem