Gezi tutuklusu Mücella Yapıcı'dan işkence protestosu

Gezi tutuklusu Mücella Yapıcı'dan işkence protestosu
İHD Başkanı Eren Keskin, her sevk sırasında kollarını morartacak şekilde kelepçe takılan Mücella Yapıcı'nın hastaneye gitmeme kararı aldığını duyurdu.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevini 8 Haziran'da ziyaret eden İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, cezaevindeki hasta tutukluların durumu ve uygulamalara dair açıklamalarda bulundu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Gezi davası tutuklusu TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Mücella Yapıcı’yı ziyaret eden Keskin, Yapıcı’nın maruz kaldığı hak ihlallerini aktardı.

Yapıcı’nın hastaneye götürülürken kollarının sıkı bir şekilde kelepçelendiğini ve buna bağlı olarak kollarında morlukların oluştuğunu belirten Keskin, Yapıcı’nın hastaneye her götürüldüğünde işkenceye maruz kaldığını dile getirdi.

'Artık hastaneye gitmeme kararı aldı'

Keskin şunları söyledi:

“Mücella Yapıcı, bundan dolayı artık hastaneye gitmeme kararı aldı. Bu insanların dışarıdaki insanlardan daha güçlü olduğuna bir kez daha şahit olduk. Siyasi tespitleri bunun bir göstergesiydi. Gezi tutukluları çok büyük bir haksızlık sonucunda ve hukukun bir intikam aracı olarak kullanılmasından dolayı içerdeler. Mücella Yapıcı bugün bir kez daha dile getirdi. 2015’te aldıkları cezadan beraat ettiklerini fakat yine aynı nedenden dolayı kendilerine ikinci kez dava açıldığını ve ceza aldıklarını söyledi.” (Kısa Dalga)

Gündem