Komisyondan Öcalan yanıtı: 'Uygun görülürse ziyaret mümkündür'

Komisyondan Öcalan yanıtı: 'Uygun görülürse ziyaret mümkündür'
HEDEP'li milletvekillerinin Abdullah Öcalan'a dair başvurusuna yanıt veren TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, "uygun görülmesi" durumunda İmralı'nın ziyaret edileceğini belirtti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (HEDEP) milletvekilleri, 16 Kasım’da İmralı Cezaevi’nde bulunan ve 33 aydır kendisinden haber alınmayan Abdullah Öcalan’a dair Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na (İHİK) başvuruda bulundu.

Başvuruda, İmralı’da tecridin sürdüğü, cezaevinin komisyona dahi kapalı olduğu ve bir an önce ziyaret düzenlemesi, aile, avukat ve bir siyasi heyet tarafından ziyaret düzenlemesi gerektiğine dair ifadelere yer verildi.

Bakanlıktan bilgi talep edildi

Mezopotamya Haber Ajansı'nın yer verdiği bilgilere göre, başvuruya 7 Aralık'ta yanıt veren İHİK, başvurunun incelendiğini ve söz konusu durum nedeniyle Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden bilgi talep edildiğini belirtti.

Komisyon, İmralı’nın yerinde incelemesi talebine de yanıt verdi. Komisyon, yanıtında ise şu ifadeleri kullandı: “Söz konusu şikayetleriniz hakkında Komisyonumuz bünyesinde kurulan ‘Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu’ tarafından yerinde inceleme yapılması, heyet halinde görev yapan Alt Komisyon tarafından uygun görülmesi durumunda mümkün olduğundan başvurunuz, gereği yapılmak üzere komisyon kayıtlarına alınmıştır.” (Kısa Dalga)

Gündem