Komşusuna hakaret etmekle suçlanan Halil Sezai'ye hapis cezası

Komşusuna hakaret etmekle suçlanan Halil Sezai'ye hapis cezası
İstanbul'un Tuzla ilçesinde sahne aldığı mekanda komşusu Hüseyin Meriç'e hakaret etmekle suçlanan şarkıcı Halil Sezai'ye 4 ay 25 gün hapis cezası verildi.

Halil Sezai, 69 yaşındaki Hüseyin Meriç'i darp ettiği gerekçesiyle Ekim 2020'de bir yıl 11 ay 17 gün hapis cezası almıştı. Sezai, bu davada 17 Eylül 2020'de tutuklanmış, 42 gün sonra tahliye edilmişti. Şarkıcıya daha sonra 'hakaret' suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle bir dava daha açılmıştı.

Anadolu 33'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Halil Sezai Paracıkoğlu ve Hüseyin Meriç katıldı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

'Amacım hakaret değildi'

Sanık Halil Sezai savunmasında şunları söyledi: "Olay tarihinde bir konserim vardı. Konsere başlamadan önce gelen dinleyicilerimle kısa bir konuşma yaparım. O günde dinleyicilerimle konuşma yaptım. Müşteki ile aramızda önceki bir olaydan kaynaklı husumet bulunmaktadır. Aramızdaki olay yargı aşamasına taşınmıştı. Bu olaydan bahsederken dinleyicilerimden biri 'Boş ver abi' şeklinde konuştu. Ben de dinleyicime cevap verdim. Amacım hakaret etmek değildi. Suçsuzum beraatimi talep ederim."

Duruşmada söz verilen Hüseyin Meriç, "Sanık bu olay öncesinde de bana yönelik sosyal medya üzerinden bazı eylemleri oldu. Ben bu olayı çevremden duydum. Sanıktan şikâyetçiyim" dedi.

Mahkeme, Halil Sezai'ye 'hakaret'ten 4 ay 25 gün hapis cezası verdi.

'Araştırmanızı öneririm'

Halil Sezai, duruşma sonrasında gazetecilere şunları söyledi: "1 sene önce konserde bir konuşmamdan dolayı 'hakaret' davası açıldı. Biz bu durumlara alıştık. Çünkü bir şiir yazıyorum... Yok 'Beni tehdit etti...' Klip çekiyorum... 'Beni öldürmeye teşebbüs etti...' Bir şarkı sözü paylaşıyorum, dava oluyor. Gelip gidiyoruz işte. Aslında çok fazla şey söylemek isterim ama bana yasak var, söyleyemiyorum. Araştırmanızı öneririm. Bu insan kimdir. Normal şartlarda basit alelade bir komşu olarak bahsedilen bu İranlı iş adamının kimlerle çalıştığı, aile hayatını, nasıl bir insan olduğu, aslında ne kadar yansıtıldığı, tam tersi bir insan olduğunu araştırın lütfen. Ben zamanı geldiğinde açıklayacağım zaten." (DHA)

Gündem