Konsolosluk ve ibadethanelere saldırılacağı iddia edilmişti: İstanbul'da IŞİD operasyonu

Konsolosluk ve ibadethanelere saldırılacağı iddia edilmişti: İstanbul'da IŞİD operasyonu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, IŞİD ve çatışma bölgeleriyle bağlantıları bulunduğu belirlenen 15 kişinin tutuklandığını açıkladı. Emniyet, Başkonsolosluklar ile Hristiyan ve Musevi vatandaşlara ait ibadethanelere yönelik somut tehditler tespit edilemediğini kaydetti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, IŞİD faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalarda; MİT ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından iletilen bilgiler doğrultusunda; Türkiye Cumhuriyeti Stockholm Büyükelçiliğinin önünde Kuran-ı Kerim yakma olayının ardından, IŞİD tarafından İstanbul'da bulunan İsveç Hollanda Başkonsoloslukları ile Hristiyan ve Musevi vatandaşlara ait ibadethanelere yönelik eylem gerçekleştirme talimatı verdiği gerekçesiyle 15 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin IŞİD ve çatışma bölgeleriyle bağlantıları bulunduğu belirlenirken, Başkonsolosluklar ile Hristiyan ve Musevi vatandaşlara ait ibadethanelere yönelik somut tehditleri tespit edilemedi.

Adli makamlara sevk edilen 15 şüpheli, bugün tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. (DHA)

Gündem