Konya’da, TMO çiftçinin mahsulünü almadı: İsyan eden çiftçi buğdayını AKP binasının önüne döktü

Konya’da, TMO çiftçinin mahsulünü almadı: İsyan eden çiftçi buğdayını AKP binasının önüne döktü
Konya’da Doğanhisar'da çiftçi Harun Su, buğdayını Toprak Mahsulleri Ofisi'ne satamadı. Su, kamyona yüklediği buğdayını AKP Doğanhisar İlçe binasının önüne dökerek, duruma isyan etti.

Çiftçi Harun Su döktüğü buğdayın önünde açıklama yapan Harun Su, mahsulünün elinde kaldığını söyledi.

GazeteDuvar'da yer alan habere göre; yeklilerin sorunlarıyla ilgilenmediğini belirten Su, "Dünden beri söylüyorum, şu an burada milletvekili olmasına rağmen bir AKP olarak söylüyorum sıkıntı tavanda. Sayın Cumhurbaşkanımızın bundan haberi yok. Çiftçinin perişan olduğundan, ofisin şu an alım yapmadığından, yer olmadığından haberi yok" dedi.

'Yetkililer şu an kendi koltuğunda oturuyorlar'

"Yetkililerin haberi olmasına rağmen ne görünüyor ne de bir açıklama yapıyor, kenarda duruyorlar. Ben bu buğdayı gariban ihtiyacı olanlara hibe ettim" diyen Harun Su şunları ifade etti:

"Köyde de var, gelsinler vereceğim. Mahsulümüz elimizde kaldı. Ben sözüm arkasındayım. Niye bir yetkili gelip bir açıklama yapmıyor? Ne zaman kadar bekleyeceğiz? Hasadın sonuna geldik. Yetkililer şu an kendi koltuğunda oturuyorlar. Yukarının bununla ilgilenmesini istiyorum. Çiftçinin, Doğanhisar halkının hakkını aramasını istiyorum. Ben kendim için değil, gariban çiftçi için konuşuyorum. Gariban çiftçi 5-5,5 liraya buğday veriyor zengine geçtiğinde bu 10 lira oluyor."

Gündem