Koronavirüs tedavisi gören kadın, yoğun bakımda cinsel saldırıya uğradı

Koronavirüs tedavisi gören kadın, yoğun bakımda cinsel saldırıya uğradı
Zeytinburnu’ndaki bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde koronavirüs tedavisi gören Z.A. bakım odasında cinsel saldırıya uğradı. Tutuklu yargılanan hasta bakıcıya 9 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul’da yaşayan Z.A. (42) geçen mayıs ayı başında koronavirüse yakalandı. Solunum güçlüğü çeken kadın, Zeytinburnu’ndaki bir hastanenin yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Z.A. 21 Mayıs’ta yoğun bakım odasında cinsel saldırıya uğradı. Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre hastabakıcı Nasır Ö. (56), idrar torbasını temizlediği Z.A.’y cinsel saldırıda bulundu. Nasır Ö., hemşire M.A.’nın odaya girmesi üzerine kaçtı.
Hemşire M.A. ve hasta Z.A.’nın şikâyeti üzerine gözaltına alınan Nasır Ö., “Ayağım kayınca üzerine düştüm. Sonra da özür dileyip odadan çıktım” dedi.

Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava, önceki gün görülen duruşmada karara bağlandı. Son savunmasını yapan Nasır Ö. gözyaşlarına boğularak, “7 yıldır hastanede çalışmaktayım. Bu zamana kadar bir yanlışım olmadı, bir gaflete düştüm, üzgünüm” dedi.

Mahkeme Nasır Ö.’yü cinsel saldırı suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluğunun devamına karar verdi.

Gündem