Korsan maç yayını yaptığı belirlenen 866 internet sitesine erişim engeli kararı

Korsan maç yayını yaptığı belirlenen 866 internet sitesine erişim engeli kararı
Korsan maç yayını yaptığı saptanan 866 internet sitesine erişim engeli getirildi.


Aralık ayında getirilen düzenleme sonrasında Kanun değişikliği ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)  servis sağlayıcılar ve kanunen yetkili olan Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) ile yaptığı çalışmalar sonrasında 5 Şubat'tan itibaren 866 internet sitesine erişim engeli getirildi. Geçen hafta sonu 415 site kapatılırken, bu alanda da rekor kırıldı. Geçtiğimiz hafta içi de UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarının oynadığı dönemde 124 siteye erişim engeli getirilmişti. 

Çalışmalar kapsamında yayıncı kuruluşlar, internet ortamında kaçak yayın yapan siteleri TFF'ye bildiriyor. Erişim engeli getirme yükümlülüğü olan Türkiye Futbol Federasyonu da, TFF kanununun "Yayın haklarının korunması" başlıklı Ek Madde 1'deki düzenlemeye istinaden erişim engeli kararı alıyor ve bu kararı Erişim Sağlayıcılar Birliği'ne iletiyor. ESB de ilgili siteye erişimi engelletiyor. Böylece kısa bir süre içerisinde ilgili sitenin korsan yayını sonlanıyor. 

Geçtiğimiz haftalarda Süper Lig kulüpleri sahaya "Korsan yayın suçtur, bu suça ortak olma!" pankartı ile maçlara çıkıp taraftarlara çağrıda bulunmuşlardı. (DHA)

Gündem