‘Kötü muamele’ zanlısı Emniyet Müdürü, haber sitelerini şikayet etti

‘Kötü muamele’ zanlısı Emniyet Müdürü, haber sitelerini şikayet etti
'Kötü muamele' suçlamasıyla yargılanan Emniyet Müdürü Süzgün, hakkında haber yapan internet sitelerini "marjinal" ilan etti.

Gezi eylemleri sırasında yaralanan Aydın Aydoğan’ın 2017 yılında gözaltına alındığında kötü muameleye maruz kalmasına ilişkin davada ifade veren sanık polis Kenan Şaban Süzgün, hakkında haber yapan internet sitelerinden şikâyetçi oldu.

Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanan Aydın Aydoğan, Aralık 2017’de, eylemcilere ‘çapulcu, kemirgen, hain, terörist, dış mihrakların piyonu‘ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra gözaltına alınmış, gözaltında kötü muameleye maruz kaldığını iddia etmişti.

Diken’den Canan Coşkun’un haberine göre, Aydoğan’ın şikayeti üzerine polisler hakkında başlatılan soruşturma, 31 Mart 2018’de takipsizlikle sonuçlanmıştı.

Ancak Anayasa Mahkemesi (AYM), polislerin ‘kötü muamele yasağını’ ihlal ettiğine hükmederek, kapatılan dosyanın yeniden açılmasını ve ihlal nedenlerini ortadan kaldıran bir karar verilmesini istedi. Bu sırada şüphelilerden Kenan Şaban Süzgün’ün Kasım 2022’de 1’inci sınıf emniyet müdürü yapıldığı ortaya çıktı.

Yozgat emniyet müdürü yapılan Süzgün, AYM kararının ardından yeniden açılan dosyada bulunduğu kentte ifade verdi.

Kötü muamele suçlamasını kabul etmeyen Süzgün, hakkında yapılan haberlerden şikayet olduğunu söyledi:

“Başta marjinal Diken internet sitesi ve yazarı Canan Coşkun (-ki bu şahıs Aydın Aydoğan’ın aile dostudur) olmak üzere birçok gerçek ve trol hesap üzerinden ve yine birçoğu terör örgütleri ile iltisaklı yurtdışından yayın yapan ve sözde legal görünümlü başta Diken internet sitesi, Zaman gazetesi, Birgün gazetesi, Aktif Haber, Evrensel gazetesi, Polis Haber, Freetopya Haber, Nokta gazetesi ve sitesi, Saat Kaç Oldu, 23 Derece, Bahar Yolcusu, Hicri Yolcu, Sir Ceteris Paribus, Açık News, Boldmedya, Haberdar, Habersol, Gazete Duvar gibi haber yayın organlarında ve sözde ulusal yayın yapan Halk TV, Sözcü ve Cumhuriyet gibi haber yayın organlarında hakkımda çok ağır iddialar ve hakaretler bulunan bir karalama kampanyası, adım-soyadım ve fotoğraflarım ifşa edilerek ve hedef gösterilerek yürütülmektedir. Bu hususla alakalı tüm yasal haklarımı kullanarak davacı ve şikâyetçiyim.”

Süzgün, ifadesinde, Gezi eylemleriyle ilgili ise şunları söyledi:

“İfademin başından beri bahsettiğim üzere Aydın Aydoğan ve beraberindeki güruhun ve bu zihniyettekilerin asıl yapmak istediği aynı Gezi olaylarında sergilendikleri davranışlar gibi saldırgan, vandal, iftiracı, kamu kurum ve kuruluşlarını ve çalışanlarını yıpratmak, bunun üzerinden yıkıcı, bölücü örgütlere faaliyet alanı oluşturmak, propaganda alanı yaratmak ve bunu yaparak da devletin bütün yönetim erklerini ve organlarını yıpratmaktır.” (Kısa Dalga)

Gündem