Kraliçe öldü şimdi ne olacak?

Kraliçe öldü şimdi ne olacak?
Kraliçe’nin ölümünü 12 günlük bir yas dönemi izleyecek ve bu süre zarfında Kraliçe'nin cenazesi İskoçya’dan Buckingham Sarayı'na taşınacak ve Canterbury Başpiskoposu tarafından yönetilecek resmi cenaze tören için hazırlıklara başlanacak.

Atları, entrika romanlarını, Corgi cinsi köpekleri seven, araba tamiratından anlayan, onun için yapılan özel Jaguarı kullanmaya bayılan hayatı boyunca hiç pasaportu, ehliyeti, okul diploması ve kimliği olmayan Birleşik Krallık dâhilindeki 15 ülkenin denizlerinde yaşayan yunusların, balinaların ve kuğuların sahibi Kraliçe Elizabeth öldü.

Kraliçe’nin ölümünü 12 günlük bir yas dönemi izleyecek ve bu süre zarfında Kraliçe'nin cenazesi İskoçya’dan Buckingham Sarayı'na taşınacak ve Canterbury Başpiskoposu tarafından yönetilecek resmi cenaze tören için hazırlıklara başlanacak.p>

Kraliçeyi temsil eden Buckingham Sarayı'ndaki hükümdarlık sancağı hariç ülke genelinde tüm bayraklar yarıya indirilecek.

Cenaze gününde Londra Borsası ve bankalarının çoğu kapanacak.

Cenaze ve onu izleyen taç giyme töreni günü de ülkede ulusal tatil ilan edilecek.

Belirli bir sürede paralardaki Kraliçe resimlerinin yerini oğlu Prens Charles’ın fotoğrafları Kral olarak yer alacak.

Milli marşta bazı kelimelerin değişmesi gerecek. Milli marşın en vurucu cümlesi olan 'God Save the Queen’ yerini 'God Save the King’e bırakacak.

Bunun yanı sıra bir çok kraliyet kurumunda gördüğümüz H.M ön adı yine aynı şekilde kalsa da açıklaması 'Her Majesty’ yerine 'His Majesty’ olacak.

Bir çok ülke lideri cenaze törenine katılacak.

Güvenlik 12 gün boyunca en üst seviyeye çıkartılacak

Ayrıca sadece ölümde değil, aynı durum taç giyme töreninde de yaşanacak masraflarda düşünüldüğünde bunun Britanya ekonomisine milyarlarca sterline mal olacağı tahmin ediliyor.

Kraliçe'nin naaşına ne olacak?

Kraliçe'nin tabutu halkın saygılarını sunabilmesi için 4 gün boyunca Westminster Hall'de katafalkta duracak.

Ana Kraliçe'nin naaşının katafalkta beklediği üç gün boyunca 200 binden fazla insan saygılarını sunmaya gelmişti, Kraliçe için bu sayının milyonlara ulaşması bekleniyor.

Bundan sonra naaşın hem babası Kral VI. George’un hem de hem Kraliçe Ana'nın gömüldüğü Windsor Kalesi'ndeki St. George Şapeli'ne defnedilecek.

Halefi kim olacak?

Galler Prensi Charles, Kraliçe'nin ölümünden sonra otomatik olarak Kral olacak ve Kraliçe'nin vefat ettiği günün akşamı ulusa hitap edecek.

Cornwall Düşesi, halkın Diana’dan sonra pek sempati beslemediği Kraliçe Camilla olacak.
Prens Charles’tan boşalan Galler Prensi unvanı oğlu Prens William geçecek ve eşi Kate Middleton ise Diana’nın ardından Galler Prensesi unvanını alacak.

İngiltere kralları ve kraliçeleri taç giyip tahta çıktıklarında kendi adları dışında önceki kral ve kraliçelerin adlarından kendilerine bir isim seçiyorlar. Fakat kraliyet mensupları kendilerine verilen adlardan herhangi birini seçebildikleri için Galler Prensi tahta çıktıktan sonra adını değiştirmeyi seçebilir. Dolayısıyla ismi Kral Arthur, Philip veya George olabilir.

Kendi ismiyle devam etmeyi seçerse Kral III. Charles olacak ve taç giyme töreni Kraliçe'nin cenazesinden birkaç ay sonra gerçekleşecek.

Bunun yanı sıra Kraliçe’nin ölümü kraliyet ailesine karşıt gruplar için de bir başlangıç noktası olabilir ve ülke genelinde kraliyet monarşisine karşı cumhuriyetçilerin güçlenmesi beklenebilir.

Dünya