Kübalı doktorlar Deprem bölgesinde çalışıyor: Bizim vatanımız insanlıktır

Kübalı doktorlar Deprem bölgesinde çalışıyor:  Bizim vatanımız insanlıktır
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Küba'dan gelen Henry Reeve Tugayı doktorları deprem bölgelerindeki sağlık çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yardıma koşan uluslararası destek ekiplerinin arasında Kübalı doktorlar da vardı. Küba'dan Türkiye'ye gelen sağlık profesyonelleri, Elbistan'da gece gündüz depremzedelerin tedavisini yaparken aynı zamanda çevredeki yerleşim alanlarında ve köylerde hasta ziyareti de yaptı.

soL Haber'e konuşan Küba Büyükelçisi Alejandro Francisco Diaz, şunları söyledi: "Şu an Türkiye’de Küba’nın 32 kişiden oluşan sağlık ekibi bulunuyor. Bu ekipte hekimler ve diğer sağlık personeli yer alıyor. Dost bir ülkenin halkının ve hükümetinin yanındayız; buraya gelişimiz iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda güçlenmesine katkıda bulunuyor. Her şeyden önce, Küba halkı ulusal kahramanımız Jose Marti’nin “vatan insanlıktır” sözünün takipçisidir. Sağlık ekibimiz ülkeye gelir gelmez Türk halkı ve yetkililer tarafından büyük bir misafirperverlikle karşılandı ve ülkenin içinde bulunduğu zor ve karmaşık koşullara rağmen gereken her türlü desteği gördü.

Bu vesileyle, Küba sağlık ekibinin burada görev yapmasına verdikleri destek nedeniyle Türk halkına ve yetkililere teşekkür ediyoruz. Ve son olarak, Türkiye’nin bu zor durumdan çıkmak için gereken tüm gücü ve kaynağı bulacağından hiçbir şüphe duymadığımızı belirtmek istiyoruz."

Jordys Lazaro Mederos Batista yoğun bakım konusunda uzman aile hekimi. Kendisi bir süredir Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde. Deneyimlerini şu sözlerle ifade anlatıyor: Bir sağlık ocağına yerleştik. Geldiğimizde sağlık ocağında personel yoktu. Sağlık ocağını düzenlendik; ön tarafı hasta kabul odalarına, arka odaları ise kendimiz için konaklama mekanına çevirdik."


Gündem