Kuduz vakası: Hatay’da 2 mahalle karantinaya alındı

Kuduz vakası: Hatay’da 2 mahalle karantinaya alındı
Hatay’ın kuduz vakaları görüldüğü ve 2 mahallenin bu kapsamda karantinaya alındığı bildirildi. Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, konuyu araştırdıklarını söyledi.

Hatay’ın Defne ve Antakya ilçelerindeki iki mahallesinde kuduz vakaları nedeniyle karantina ilan edildi.

Tarım İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Defne ilçesi Harbiye Mahallesi'nde vakalar görüldü. Müdürlük, iki mahallenin karantinaya alındığını bildirirken, anne-babalar başta olmak üzere herkesin dikkat etmesi uyarısında bulundu.

Gazete Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz ise Harbiye ile Döver mahallerinde bir vaka olduğunu bildirdi.

"Araştırma bitince bilgilendireceğiz"

Yılmaz yanı sıra birkaç vaka daha görüldüğüne dair bilgi aldıklarını belirtti.

Konudan yeni haberdar olduğunu söyleyen Yılmaz, “Şu an biz de araştırma halindeyiz. Sokak hayvanları ve hayvancılığın olduğu mahallelere bakılacak. Hangi mahallelerde var, kaç insanda, hayvanda var, ne durumda hiçbir bilgimiz yok, bakacağız. Birkaç mahallede karantina olacağını öğrendik. Karantinada önemli olan mahallelere hayvan girişini engellemek. Kuduz öyle hemen çıkan bir vaka değil çünkü. Şu an hastaneler dolu değil, birkaç vaka yaşanması karantina için yeterli. Araştırmamız bitince kamuoyunu bilgilendireceğiz” diye konuştu.

Öte yandan Sümerler, Armutlu, Harbiye muhtarlıklarının konu hakkında henüz bilgisi yok. Harbiye Muhtarı İlker Aşkar, karantina ilan edildiğini duyan bazı vatandaşların kendisini aradığını, şu an kendilerinin de araştırma aşamasında olduğunu, yetkili mercilerle bilgi almak için görüşeceklerini aktardı. (Kısa Dalga)

Gündem