Kulis: AKP'nin anayasa çalışmasında LGBTİ+ yasakları çıkacak

Kulis: AKP'nin anayasa çalışmasında LGBTİ+ yasakları çıkacak
Erdoğan’ın “Kadının ve erkeğin birlikteliğinden oluşan aile kurumumuzu da güçlendirelim” sözlerinin altında ise “LGBTI+ düzenlemesi” de yatıyor. Bozdağ’ın çalışmalara başladığı teklif hazırlığının iki haftayı bulabileceği öğrenildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartacakları kanun teklifini gündeme getirmişti. CHP de önceki gün teklifi Meclis’e sunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu teklife anayasa değişikliği çağrısıyla yanıt verdi. Erdoğan, "Eğer dürüstsen, samimiysen, temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati şekilde çıkarmakta kararlıysan, gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım” dedi.

Ancak Erdoğan konuşmasının devamında "Bununla kalmayalım, kadının ve erkeğin birlikteliğinden oluşan aile kurumumuzu da güçlendirerek geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak ilave değişiklikler de yapalım” ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Erdoğan’ın konuşmasının hemen ardından "Talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz" açıklaması yaptı..

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu imzalı habere göre Erdoğan, LGBTİ+'ları kapsayan bir düzenlemeden söz ediyor. Habere göre AKP’li kurmaylar, “Eğer Kılıçdaroğlu samimiyse, Türk aile yapısını bozan durumlara karşı da anayasanın ilgili maddesinde güçlendirme yapalım” diyorlar. Yapılması düşünülen değişiklik ile “LGBTI+ bireylerin çocuklarını cinsiyetsizleştirmesi gibi istismarların önlenmesinin de anayasal güvence altına alınması” planlanıyor.

Teklif hazırlığının iki haftayı bulabileceği ve sonrasında TBMM Başkanlığı’na sunulacağı ileri sürülüyor.

Gündem