Kulis: AKP’nin Ankara ve İstanbul adayları kesinleşti
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, yerel seçimler kapsamında belediye başkan adaylarını 5 Ocak’ta açıklaması beklenen AKP’nin İstanbul ve Ankara için isimleri netleştirdiğini aktardı.
Ankara'da Turgut Altınok, İstanbul'da Ali Yerlikaya
Saymaz’ın aktardığına göre, Ankara’da Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ortak adaylığı kesinleşti. İstanbul’da da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yüzde 70, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın yüzde 30 şanslı olduğu ifade ediliyor. Ancak Saymaz, Yerlikaya’nın ise adaylığa soğuk baktığını ifade etti.
“Yerlikaya’nın Konyalı olması, valilik dışında İstanbul’la hiçbir bağının bulunmaması bir dezavantaj” diyen Saymaz, “Son dakikada tombaladan Ergün Turan çıkarsa şaşırmam” görüşünü aktardı.
Yazının tamamını okumak için tıklayın. (Kısa Dalga)
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.