Kulis: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin'e gidecek

Kulis: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin'e gidecek
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ocak ayı içinde Filistin’e gitmeye hazırlanıyor.

İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarında 100 gün geride kalırken, CHP'den Filistin'e gitme kararı geldi.

Politik Yol'dan Altan Sancar'ın haberine göre, daha önce Filistin’e gideceğini duyuran ve tüm siyasi partilere de çağrı yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ocak ayı içinde Filistin’e gitmeye hazırlanıyor.

Mahmud Abbas ile görüşme

Gerekli diplomatik girişimlerin sürdüğü CHP’de ziyaretin bu ay içinde gerçekleştirilmesi ve buradan dünya kamuoyuna mesajlar verilmesi hedefleniyor. Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Gazze için girişimler sürse de henüz gerekli mesafe alınamadı. Ancak Özel’in ziyarette Batı Şeria’ya gitmesi ve burada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de bir görüşme yapması planlanıyor.

PM ve MYK toplantısı yapılmayacak

Öte yandan yerel seçimlere ilişkin aday belirleme sürecini devam ettiren CHP’de bu hafta Parti Meclisi ve MYK’nin toplanması beklenmiyor. Toplantıların önümüzdeki hafta yapılması ve geniş kapsamlı aday belirleme sürecinin tamamlanması hedefleniyor.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 21 Kasım'da yapılan partisinin grup toplantısında CHP'li yerel yönetimlerin Gazze'ye insani yardımlarını iletmek amacıyla Filistin'e gitmek için girişimlerde bulunduklarını ifade etmiş ve "Gazze’de elektrikleri kesilen bir hastanede kuvezde tıkanarak hayatlarını kaybettiler. Bu kadar büyük bir zulmün karşısında dünyanın güçlüleri sessizliğe büründüler. 95’te suçtular sonra Srebrenitsa için yıllar sonra savaş suçu dediler. Bugün yapılması gereken yarın timsah gözyaşları dökmek yerine Filistin’deki çocuklara ve Filistin’e sahip çıkmaktır. Arkadaşlarımız çalışıyor, gerekli diplomatik girişimleri başlattılar, Filistin'e gideceğiz" demişti.

Filistin-İsrail çatışması hakkında

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. 100 günü geride bırakan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bini aştı. (Kısa Dalga)

Gündem