Kulis | CHP'li 18 ilçe başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan habersiz Ekrem İmamoğlu ile görüştü

Kulis | CHP'li 18 ilçe başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan habersiz Ekrem İmamoğlu ile görüştü
18 ilçe başkanının CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun bilgisi dışında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile toplantı yaptıkları ve ilçelerin sorunlarını aktardıkları, Kaftancıoğlu'nun ise bu görüşmeden rahatsız olduğu öne sürüldü.

Seçim yenilgisinin ardından CHP'de c 'değişim' söylemleriyle başlayan hareketlilik sürerken, kulislerden de yeni bilgiler aktarırılıyor.

Halk TV yazarı Seyhan Avşar "CHP İstanbul’da Sular Isınıyor" başlıklı yazısında, 18 ilçe başkanının CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun bilgisi dışında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile toplantı yaptığını yazdı.

Avşar'ın yazısına göre bu toplantı sonrasında Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün'ün görevden alındı. Avşar'ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Değişim için kollarını sıvayan Ekrem İmamoğlu 15 Haziran'da ilçe başkanlarıyla Emirgan'da bir araya gelmiş. Kaftancıoğlu'nun bilgisi dışında yapılan bu toplantıya 18 ilçe başkanı katılmış.

Partililerin iddiasına göre buluşma talebi ilçe başkanlarından gelmiş. Bu görüşmeye katılan ilçe başkanlarıyla konuştum. Başkanlar görüşmenin ana konusunun değişim olmadığını belirterek, 'İlçemizin sorunlarını anlattık' diyorlar.

İlçe örgütünün sorunlarını neden Kaftancıoğlu yerine İmamoğlu ile paylaştıkları ise yoruma oldukça açık bir konu. Ancak kendisine haber verilmeden yapılan bu görüşmenin Kaftancıoğlu'nu oldukça rahatsız ettiği belirtiliyor. Bu görüşmeden iki gün sonra Kaftancıoğlu da ilçe başkanlarını Kadıköy'de bir araya topluyor.

Ancak bu görüşmeye CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün katılmıyor. İmamoğlu'nun toplantısına katılıp Kaftancıoğlu'nun toplantısına katılmayan Düzgün, bu toplantıdan günler sonra ilçe başkanlığı görevinden alınıyor.

Kaftancıoğlu'na yakın bir isim, 'Düzgün hakkında 3 yıldır devam eden şikayetler vardı. İki ilçe başkan yardımcısının şikayeti var. Toplantı yapıldı ve görevden alınmasına karar verildi' diyor. Düzgün'ün başarısız bir ilçe başkanı olduğunu da sözlerine ekliyor.

Düzgün'ün iddiası ise oldukça vahim. Düzgün, ' Beni sopalayarak diğer ilçe başkanlarını dizayn etmek istiyorlar' diye konuşuyor.

Kaftancıoğlu cephesinde ise o ilçe başkanı başarısızlıkla suçlanırken hakkında 3 yıldır şikayetler olduğu aktarılıyor." (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Gündem