Erdoğan, Kasım başında emekli maaşlarına zam oranını açıklayacak iddiası

Erdoğan, Kasım başında emekli maaşlarına zam oranını açıklayacak iddiası
Gazeteci Erdal Sağlam, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yılbaşında yapılacağını açıkladığı emekli maaşlarına zam oranını Kasım ayı başında açıklayabileceğini belirtti.

10haber yazarı Erdal Sağlam, emekli zammı için yılbaşına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yılbaşından önce ara zam yapmasa bile yüksek oranlı bir zammı önceden açıklayacağını belirtti.

En düşük memur maaşı seçimden önce 7 bin 500 TL’ye çıkarılmıştı. Ancak bu zam, kök ücretlere yansıtılmadığı için memurlar temmuz zammından faydalanamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emekli zammıyla ilgili yılbaşını işaret etmişti. Erdoğan, “Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili bir huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisini, memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Hem bütçe gelirlerini artırmaya hem de bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızın semeresini gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı planlıyoruz” demişti.

Yazısında, emeklilerin isyanının AKP tabanında büyük yankı bulduğunu belirten Erdal Sağlam, Kasım başında bir zam oranının açıklanabileceğini aktardı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zammın üzerinden bir ay geçmesine rağmen emeklilerin mağduriyetini kabul eder bir tonda konuşması, bizce gelen şikayetlerin ne kadar yoğun olduğunun da bir göstergesi. Buradan yola çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle emeklilere zam için yılbaşına kadar bekleyemeyeceğini düşünüyoruz. Yılbaşından önce bir ara zam yapmasa bile, örneğin kasım ayı başında, emeklilere yılbaşında verilecek çok yüksek oranlı bir zammı önceden açıklayabileceği tahmin ediliyor.”

Sağlam, yapılacak zam oranına dair bir şey söylemek için erken olduğunu ancak en az yüzde 70-80 oranında zammın sürpriz olmayacağını da belirtti. (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Gündem