Kulis: Kısmi af geliyor

Kulis: Kısmi af geliyor
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, “Hükümetin yeni bir af düzenlemesine hazırlandığı iddiaları, beklenenden farklı bir formülle kısmi olarak yapılacak. Genel düzenlemeler yerine denetimli serbestliğin genişletilmesi amaçlanıyor. Bu kapsama giren suçlular cezaevinden çıkacak” dedi.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP iktidarının planladığı “kısmi af” konusunda kulis bilgilerini aktardı.

Babacan’ın aktardığı kulis bilgisine göre, AKP, denetimli serbestlik konusunda yeni bir torba teklif hazırlıyor.

COVID nedeniyle cezaevlerinden geçici olarak çıkartılan ve izinli sayılanlarla ilgili düzenlemenin kalıcı hale getirileceği, bu kapsamda olanların artık izinli sayılamayacağı için denetimli serbestlik sürelerinde değişiklik yapılacağı belirtiliyor.

Düzenlemenin, COVID izinlerinin başladığı tarihten önce işlenen suçları kapsayacağı ileri sürülüyor.

Geri dönmeyecekler

COVID izni nedeniyle 122 binden fazla hükümlü dışarıda bulunuyor. Yeni düzenleme ile bu kişilerden en az 70 binin tekrar cezaevine dönmemesinin sağlanacağı ifade ediliyor.

Paketle ayrıca kapalı cezaevinden açık cezaevlerine geçme şartlarının da değiştirilmesi planlanıyor. Yapılan çalışmayla hem açık cezaevlerine geçişler hem de bu cezaevlerine geçenlerin denetimli serbestlikten yararlanma şartlarının iyileştirileceği belirtiliyor. Böylece, cezaevlerinden denetimli serbestlikle çıkacakların sayısının artması bekleniyor.

Aileye, engellilere karşı yaralama ve öldürme, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar, özel hayatın gizliliğine karşı işlenen suçlar, işkence, eziyet ile devlete karşı işlenen suçların bu kapsamda yer almayacağı belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Gündem