Kulis: Lütfü Savaş, İmamoğlu'nun kendisini istemediğini düşünüyor

Kulis: Lütfü Savaş, İmamoğlu'nun kendisini istemediğini düşünüyor
Gazeteci Barış Pehlivan CHP'nin Hatay Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'ın kendisini istemeyenlerden birinin Ekrem İmamoğlu olduğunu düşündüğünü yazdı. Pehlivan kulis bilgisinde "İmamoğlu’nun da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakibi olarak görmek istemediğinden dolayı kendisini siyasetin dışına atmaya çalıştığını ileri sürüyormuş." ifadesine yer verdi.

CHP Hatay Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş ile yola dev am kararı verdi ancak aday belirleme sürecinde yaşanan krizin artçıları devam ediyor. İddialardan biri Savaş'ın aday olmasını istemeyenlerden biri Ekrem İmamoğlu...

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Lütfü Savaş, kendisinin yeniden belediye başkanlığı koltuğuna oturmasını istemeyenlerden birinin de Ekrem İmamoğlu olduğunu düşünüyormuş. Dahası bu iddiasına dair çok ilginç bir tezi de varmış.

Hatırlayanlar çıkar... Savaş, 2022 sonlarında cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini şu sözlerle açıklamıştı: “Geçmişim hem sahada hem de bürokraside çok parlak. Ben de diğer arkadaşlarım gibi yarışta olmak istiyorum. Ben de değerlendirilmek isterim. Aday adaylarından biri olmak isterim.”

Deniyor ki... Lütfü Savaş, hem sağdan hem de soldan oy alabilecek nadir insanlardan biri olduğuna inanıyormuş. Bu nedenle cumhurbaşkanı olabileceğini halen düşünüyormuş. İmamoğlu’nun da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakibi olarak görmek istemediğinden dolayı kendisini siyasetin dışına atmaya çalıştığını ileri sürüyormuş." (Kısa Dalga)

Gündem