Kulis: Millet ittifakına 5 parti daha katılabilir...

Kulis: Millet ittifakına 5 parti daha katılabilir...
TİP, Sol Parti, Yeniden Refah ve BTP’nin yanı sıra HDP’nin de doğrudan ya da dolaylı biçimde masaya dahil edilmesi konuşuluyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkıp masadan kalkmasının ardından başlayan kriz sürüyor. Beş lider bugün bir araya gelecek ve büyük ihtimalle Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklayacak. Siyaset kulisleri ise çok hareket. Dünya gazetesi yazarı Naki Bakır'ın aktardığına göre "TİP, Sol Parti, Yeniden Refah ve BTP’nin yanı sıra HDP’nin de doğrudan ya da dolaylı biçimde masaya dahil edilmesi konuşuluyor...." Bakır yazısında şu kulis bilgileri paylaştı:

*"İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in masadan kalkmasında asıl faktörün, ileride MHP’nin başına geçme hedefi dolayısıyla “HDP ile birliktelik” ithamından rahatsızlığı olduğu iddia ediliyor.

* CHP kulislerinden sızan bilgilere göre, parti yönetimi en kısa sürede masayı genişletme yoluna gidecek. Bu stratejisi doğrultusunda, Sol Parti ve TİP’le büyük oranda anlaşılırken, bunların yanı sıra Yeniden Refah Partisi ve Hüseyin Baş’ın lideri olduğu Bağımsız Türkiye Partisi ile de temasa geçilecek. 6’lı masanın 5’e düşmesindeki ana faktör olduğu iddia edilen HDP’nin ise masaya doğrudan oturmasının mı, dolaylı olarak katılmasının mı yerinde olacağı konusunun değerlendirildiği konuşuluyor.

* Kulislerden yansıyan iddialara göre CHP cephesinde şu an sürecin en sıkıntılı unsuru olarak Muharrem İnce’nin alacağı oya ilişkin bir tahmin yapılamaması... İnce’nin seçimde nasıl bir performans yakalayacağının kestirilemediği ve “Ya birinci turda Kılıçdaroğlu’ndan daha fazla oy alırsa” şeklinde bir kaygının dillendirildiği aktarılıyor.

Partiye yakın bir kaynak, Cumhurbaşkanı adayının yanı sıra oluşturulacak milletvekili listelerinin de büyük önem taşıdığını vurguluyor ve “CHP yönetimi milletvekili listesini doğru yapamazsa rağbet İnce’ye kayar, kendisi güçlenir” diyor. Bu arada seçimde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisinin aday olmasının yüksek, başka birini aday göstermesinin düşük olasılık olduğu kaydediliyor." (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Gündem