Kulis: Yanındaki isimler Akşener’i kullandığı sert dil ile ilgili uyarıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Sinan Ateş’in ailesiyle ilgili bir anısını anlatırken sarf ettiği, “Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” sözlerine birçok kesimden tepki geldi. Bu kadar sert söylemlerde bulunmasını değerlendiren Gazeteci Sedat Bozkurt, Akşener’in söylemlerini “kontrolsüzce” buldu ve bu sert söylemlerden dolayı yanındaki isimlerden dolayı uyarılar aldığını anlattı.

Kısa Dalga'da Politi-Cast programında konuşan Sedat Bozkurt şöyle dedi:

"Kontrolsüz gidiyor yani o nedenle. Çünkü yanındaki insanlardan bu bilgiyi alıyorum. Uyarı ve ikaz etmeleri, önerilerde bulunmalarına rağmen bu savrukta devam ediyor. Yani toparlayamıyor. Dilini değiştirmesini istiyorlar. Çünkü dili siyasetin kabul edebileceği bir dil değil. Yani Erdoğan’ın eleştiri dilinden daha ağır bir dili var. Yani siyasette kolay kolay kabul edilebilir, bir dil değil bu. Yani bir de durmadan önümüzde muhalefeti eleştiren bir muhalefet partisi olarak çıkıyorsunuz. Sizin seçmen kitleniz Erdoğan'a karşısına konumlandırılmış vaziyette.

Kitleyi burada hareket ettirmekte zorlanırsınız. Akşener sıkıntılı bir dönemden geçiriyor. Yani belli bir hedefi var ama yanındaki insanlarla da paylaşmamış. Yani gerçekten MHP’den gelen milliyetçi ülkücü seçmen kitlesini muhafaza etmek istiyorsa, orada bu kimliği daha iyi temsil eden isimler var. Bakın, Dervişoğlu, Koray Aydın ülkücü hareket içinden gelen isimlerin hiçbiri bu dönem ön planda değil, hepsi geri planlar.

Yani bu bile seçmen kitlesini konsolide etmekle açıklanmayacak bir durum değil. Buradaki durum çok daha farklı. Yani kurduğu cümleleri bazen kendisi bile muhtemelen sonradan farkında oluyor. Hrant için yaptığı açıklama da bununla ilgili." (Kısa Dalga)

Gündem