Kulis: Zühtü Arslan yeniden AYM başkan adayı oldu

Kulis: Zühtü Arslan yeniden AYM başkan adayı oldu
Anayasa Mahkemesi seçimlerinde başkan Zühtü Arslan’ın ısrarlar üzerine yeniden aday olduğu belirtildi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) yarın yeni başkanı belirlemek için seçime gidiyor. Mevcut başkan Zühtü Arslan’ın ısrarlar üzerine yeniden aday olduğu belirtildi.

halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin 13 Şubat'ta dolması nedeniyle Yüksek Mahkeme'de yarın başkanlık seçimi yapılacak.

Eski İstanbul Başsavcısı olduğu koltukta otururken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla AYM üyesi yapılan İrfan Fidan seçimde aday.

Arslan’ın başkanlık için aday olmayacağını düşünerek kaldığı lojmandan ayrılmak için girişimlerde bulunduğu, AYM’deki odasını toplamaya başladığı, akademiye dönmeyi planladığı ancak AYM üyelerinin buna izin vermediği iddia edildi. Kulislere göre Arslan’ın böyle kritik bir süreçte bırakıp gitmesini istemediklerini açıklayan AYM üyeleri, Arslan’ın yeniden aday olması halinde kendisini destekleyeceklerini belirttiler. Böylelikle Arslan yeniden aday oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptığı sırada, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 27 Kasım 2020'de Yargıtay üyesi yapılan Fidan, görev süresinin dördüncü gününde AYM üyeliğine aday olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, beş aday arasından Fidan'ı 23 Ocak 2021'de AYM üyesi olarak seçmişti. Fidan, AYM'nin en kıdemsiz üçüncü üyesi konumunda.

(Kısa Dalga)

Gündem